Αθλητισμός

Εμπλοκή της Γιουβέντους με τη μαφία;

Επίθεση στη Γιουβέντους εξαπέλυσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζουζέπε Πεκοράρο, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των νταμπλούχων Ιταλίας και της μαφίας σε διοικητικό και οπαδικό επίπεδο.

Στην εισήγησή του ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής κατά της μαφίας ισχυρίστηκε πως έχει στα χέρια του 5000 σελίδες που προέρχονται από την εισαγγελία του Τορίνο. Σε αυτές υπάρχουν συνομιλίες του Αντρέα Ανιέλι με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της μαφίας που αφορά την διαχείριση των εισιτηρίων.

Στις 23 Μαρτίου θα ξεκινήσει άλλη δίκη στο Τορίνο και σε αυτή θα εξεταστεί η περίπτωση διείσδυσης μελών της μαφίας στους οργανωμένους των «μπιανκονέρι» και το εάν γίνεται παράνομη πώληση εισιτηρίων στα εντός έδρας ματς της Γιουβέντους.

«Πρέπει να ακούσουμε την επίσημη Γιουβέντους πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος», σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής κατά της μαφίας, Μάρκο Ντι Λέλο με την απάντηση να έρχεται μέσω tweet του Ανιέλι, ο οποίος είπε: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ μου αφεντικό της μαφίας. Το διάβασα και είναι ψευδές».

Σχόλια