Αθλητισμός

Στεφανίδη: Έπρεπε να δείξω γιατί κέρδισα στο Ρίο

Η Κατερίνα Στεφανίδη απέδειξε γιατί θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Παρότι αγωνίστηκε μ την πλάτη στον τοίχο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου κατάφερε να ανταπεξέλθει πανηγυρίζοντας άλλη μία πρωτιά σε κορυφαία διοργάνωση.

Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η τακτική της και το πείσμα της καθώς ήθελε να αποδείξει σε όλους ότι το χρυσό μετάλλιο την Ολυμπιάδα του Ρίο δεν ήταν τυχαία.

"Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Τα δοκιμαστικά ήταν μέτρια και αυτό με επηρέασε. Στην αρχή είπαμε με τον Μιτς να πάμε πίσω τη φορά μου, τελικά μετά την παρουσίαση αποφασίσαμε να μην αλλάξω τίποτε", είπε αρχικά η Στεφανίδη μετά τον αγώνα της και πρόσθεσε: "Όταν η Ρίζιχ πέρασε το 4,70 μ., ένιωσα μια πίεση, γιατί σκέφτηκα πως πρέπει να περάσω το 4.75 μ.., όταν, όμως, πέρασε κι εκείνο το ύψος ξαφνικά ενεργοποιήθηκα. Είπα τώρα θα μπεις και θα κάνεις ένα φουλ άλμα στα 4,80 μ. και το έκανα".

Η σκέψη αυτή δεν ήταν τυχαία όπως εξηγεί καθώς σκεφτόταν θετικά:  "Δεν κάνω ποτέ κακές σκέψεις μέσα στον αγώνα. Πάντα προσπαθώ να βρω τη θετική πλευρά, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν δύσκολα. Όταν ο πήχης είχε ανέβει στα 4.80 μ. τότε σκεφτόμουν...πρέπει να το κάνεις να δείξεις γιατί κέρδισες τον αγώνα στο Ρίο. Ήταν και η ατμόσφαιρα πολύ ωραία και αυτό μου έδινε μια επιπλέον θετική ώθηση".

Όταν ρωτήθηκε εάν θεωρεί τον εαυτό της την καλύτερη αθλήτρια στο επί κοντώ αυτή τη στιγμή αποποιήθηκε αυτό τον τίτλο. "Πάντα υπάρχουν αθλήτριες που πηδάνε καλά. Έχω πάει καλά σε αρκετά Πρωταθλήματα, έχω πηδήσει καλά και ελπίζω πως θα συνεχίσω να το κάνω και τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικά όλα όσα έχω πετύχει, όπως και η σταθερότητα που δείχνω. Νομίζω πως θα μπορώ να αγωνίζομαι στο ίδιο επίπεδο για αρκετά χρόνια".

Η ελληνική αποστολή με τα τρία μετάλλια που κέρδισε ετοιμάζεται για την επιστροφή της στην Ελλάδα, η οποία έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σχόλια