default-image

Έπαιξαν μέσα στη βροχή "Φίλοι της ΑΕΚ"-Παλ. Ηροδότου!(video)

Αθλητισμός
Έπαιξαν μέσα στη βροχή "Φίλοι της ΑΕΚ"-Παλ. Ηροδότου!(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι και αν η βροχή δε σταματούσε; Τι και αν τα χρόνια για πολλούς έχουν περάσει! Παραμονή του Αγίου Νικολάου, το φιλικό που έχει γίνει θεσμός έγινε και φέτος στη Νέα Αλικαρνασσό. Ένα σπουδαίο φιλικό στη μνήμη του Θέμη Γύπαρη που έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρόνια και γίνεται μόνο σε προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου, όχι τυχαία! Την πρώτη χρονιά στο Ατσαλένιο και τις δυο τελευταίες στις εγκαταστάσεις του Ηροδότου και συγκεκριμένα στο γήπεδο "Ιωάννης Σκουρέλλος".

Οι Φίλοι της ΑΕΚ από το Ηράκλειο με τους Στέλιο Σεραφείδη, Λάμπρο Γεωργιάδη, Μιχάλη Παυλή σαν μεταγραφές από την Αθήνα έπαιξαν με τους παλαίμαχους του Ηροδότου. Το φιλικό που είναι μια έμπνευση του Αντώνη Μισαργόπουλου έληξε με 5-3 υπέρ των φίλων της ΑΕΚ που είχαν προπονητή τον Κώστα Μιμίκο και το παρακολούθησαν πάνω από 100 φίλαθλοι παρά τη βροχή.

Τα έσοδα θα πάνε στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Τέλος, μετά το ματς ο Ηρόδοτος πρόσφερε παραδοσιακά προϊόντα και ρακί ενώ ο κ. Μισαργόπουλος παρέθεσε δείπνο.

Έπαιξε ο 82χρονος Σεραφείδης

Αμέσως μετά το ματς μέσα σε έντονη συγκίνηση ο νυν προπονητής του Ηρακλή Νηπιδιτού που δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματα του για την ΑΕΚ έδωσε λουλούδια στον πατέρα του Θέμη Γύπαρη, Γιώργο ενώ προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και στους παλαίμαχους της Ένωσης που ταξίδεψαν παρά την κακοκαιρία (και έπαιξαν) μέσα στη βροχή! Μέσα σε αυτούς και ο αρχηγός της ομάδας "Φίλοι της ΑΕΚ" και πρόεδρος των Παλαιμάχων της Ένωσης Στέλιος Σεραφείδης που έπαιξε για ένα τέταρτο-αν και είναι 82 ετών-και όλοι τον θαύμασαν αφού είχε και μια δύσκολη απόκρουση στο ενεργητικό του!

Μάλιστα είδε και σχεδόν 50 χρόνια μετά τον Βαγγέλη Μοσχούτη που πλησιάζει τα 85 και είχαν αγωνιστεί μαζί στον Δικέφαλο την περίοδο 1954-55! "Αθάνατος" φώναξε ο Στέλιος Σεραφείδης για τον Θέμη, με τον Λάμπρο Γεωργιάδη να λέει πως "θέλουμε να απαλύνουμε τον πόνο των γονιών του όσο και αν αυτό δε γίνεται"! Ο επιστήθιος φίλος του Θέμη Γύπαρη, Μιχάλης Παυλής που σταμάτησε άδοξα από την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο είπε "αδερφέ μου θα έρχομαι και θα παίζω κάθε χρόνο για σένα" ενώ πρόσθεσε έστω και μεταξυ σοβαρού και αστείου πως θα "σκέφτεται να ξαναπαίξει μπάλα" για να καταλήξει "Πλάκα κάνω"!

Και όμως είχε πάρει δύναμη από αυτό το ματς και το χειροκρότημα του κόσμου στην Αλικαρνασσό και ποιος ξέρει: Μπορεί να το εννοεί! "Ο κόσμος έδειξε πως υπάρχει ανθρωπιά" είπε ο διαιτητής της αναμέτρησης Τάσος Μαστορίδης (βοηθοι οι Μερκουλίδης Νίκος-Σταυράκης Γιάννης).

* Το φιλικό παρακολούθησε εκ μέρους της Aegean Airlines που είχε τη δική της συνδρομή, ο Πάρις Επιτροπάκης που τόνισε "θα είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες προσπάθειες..."

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News