default-image

Πέρασε από τη Λάρισα ο Ατρόμητος

Ποδόσφαιρο
Πέρασε από τη Λάρισα ο Ατρόμητος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ημέρες μετά τη φανταστική ανατροπή και νίκη (3-4) στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος προχώρησε και σε δεύτερη εκτός έδρας νίκη. Αυτή τη φορά στη Λάρισα με αντίπαλο την ΑΕΛ. Η ομάδα του Περιστερίου άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό με φανταστικό γυριστό σουτ του Δημήτρη Λημνιού, γκολ το οποίο ήταν και το πρώτο στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο Σάκης Τσιώλης πέρασε τον Ματθαίο Μαρουκάκη στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι αυτός τον δικαίωσε βρίσκοντας δίχτυα στο 47ο λεπτό με προβολή από κοντά μετά από προσπάθεια του Ναζλίδη.

Τελικά ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο γκολ του Αντονί Λε Ταλέκ. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Γάλλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με εξαιρετικό σουτ - παρά την προσπάθεια του Κόντορ - έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο.

Δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη Super League στον πάγκο της ΑΕΛ ο Σάκης Τσιώλης. Δύο ήττες (από Παναιτωλικό και Ατρόμητο) και μία ισοπαλία στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Τρία ματς αήττητος ο Ατρόμητος με μία ισοπαλία και δύο διαδοχικές νίκες. Όλα αυτά τα ματς, εκτός έδρας.

Διπλό "χτύπημα" από το "αστέρι"

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ναζλίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκορμπούνοβ με ανάποδο χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (9'), πάλι ο Ναζλίδης έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Πάλι με κεφαλιά - μετά από σέντρα του Ναβάρο - με την μπάλα αυτή τη φορά να περνά ελάχιστα έξω από την εστία του Λευκορώσου γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Στο 12ο λεπτό, ο Μπρίτο άλλαξε την μπάλα με τον Λε Ταλέκ, την ξαναπήρε έκανε και το σκαστό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Ξενοδόχοβ ήταν σε ετοιμότητα.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Ατρόμητος έφθασε στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαρτίν Τόνσο υποδέχθηκε την μπάλα στο κέντρο της "βυσσινί" άμυνας μετά τη σέντρα του Μπρίτο από τα αριστερά, αν και είχε μπροστά του Κόντορ και Φάρκας, κατάφερε να βρει τη λύση κάνει το σουτ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει την προσπάθειά του.

Ένα τέταρτο παιχνιδιού αργότερα (35'), ο Αργεντινός υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά, την κουβάλησε, συνέκλινε προς το κέντρο και επιχείρησε ένα καλό σουτ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες χωρίς γκολ στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, ο Λημνιός είχε διαφορετική άποψη στο 45ο λεπτό.

Μπρίτο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φάρκας έπιασε την κεφαλιά για να απομακρύνει, η μπάλα έθφασε στον Λημνιό κι αυτός με εξαιρετικό γυριστό σουτ, άνοιξε το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ έφθασε στην ισοφάριση με τον Μαρουκάκη, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό πριν.

O Ναζλίδης υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά, έκανε "ποδιά" στον Φυτανίδη, πρόλαβε και κάνει τη σέντρα πριν το τάκλιν του Ούμπιδες, κι ο Μαρουκάκης από κοντά έκανε το 1-1.

Στο 56ο λεπτό, ο Ατρόμητος ανέκτησε το προβάδισμα που είχε. O Ούμπιδες έγινε αποδέκτης της μπάλας στη γραμμή της σέντρας και προς τα δεξιά, έβγαλε στον Τόνσο, αυτός πιο αριστερά "'άνοιξε" στον Μπρίτο, ο Βραζιλιάνος γύρισε πίσω στον Λε Ταλέκ και ο Γάλλος με εξαιρετικό σουτ παρά την κοινή προσπάθεια Ξενοδόχοβ και Κόντορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης):  Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Ναβάρο (63' Καπός), Ποτουρίδης, Φατιόν, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ), Ντοντό (46' Μαρουκάκης), Ναζλίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοβ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Ούμπιδες, Μπάγκα, Λημνιός (66' Κεϊτά), Τόνσο (88' Ζησόπουλος), Μπρίτο (78' Κατράνης), Λε Ταλέκ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News