Αθλητισμός

Σε καλό... φεγγάρι ο Εργοτέλης

Στον Εργοτέλη περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις για τα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και αναλόγως θα καταρτίσουν το πλάνο τους.

Στις τάξεις των "κιτρινόμαυρων" μέτρησαν μόνο κέρδη από το φιλικό του περασμένου Σαββάτου στο ΒΑΚ με τον ΟΦΗ, κέρδη που θέλουν να... ρευστοποιήσουν με βαθμούς στα επίσημα ματς.

Ασφαλώς στο φιλικό τους ικανοποίησε η φιλική νίκη αλλά και το ευρύ 2-5 όμως έχουν την ωριμότητα ώστε να περνάνε αυτά τα δυο στοιχεία σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε ξέρουν πως ένα φιλικό παιχνίδι-έστω και αν είναι με τον συμπολίτη, έστω και με ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας-είναι πάντα ένα φιλικό με ό, τι αυτό συνεπάγεται!

Ωστόσο τόσο ο Νίκος Ουσταμπασίδης και οι συνεργάτες του, όσο και ο έμπειρος Βαγγέλης Κουτσάκης που βρίσκεται σε ρόλο «κλειδί» έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν και αιτία είναι η εικόνα της ομάδας στο «Βαρδινογιάννειο» με τον τελευταίο που είναι λακωνικός και ανέκαθεν κρατάει χαμηλούς τόνους να λέει χαρακτηριστικά «Τώρα είμαστε καλά!».

Μια εικόνα για την οποία αυτή τη φορά… θα μπορούσαν  να γραφτούν χίλιες λέξεις αλλά και με λιγότερες μπορούμε να περιγράψουμε τι έδειξε: Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν σε αυτό το ματς πως έχουν φτάσει στον μεγαλύτερο βαθμό ομοιογένειας από την πρώτη συγκέντρωση της περιόδου και την καλοκαιρινή προετοιμασία! Και ασφαλώς στην προετοιμασία έγινε μια καλή δουλειά από τον πρώτο προπονητή της σεζόν, τον Γιάννη Χατζηνικολάου, τα αποτελέσματα και οι καρποί της οποίας θα φαίνονται πλέον!

Από τη δική του πλευρά και ο Γιάννης Ουσταμπασίδης ήρθε να προσθέσει τα δικά του «θέλω», είδε το περασμένο Σάββατο στοιχεία που ήθελε να βάλει στο παιχνίδι του Εργοτέλη και παράλληλα είδε και θα συνεχίσει να βλέπει καλύτερη «χημεία» σε μια ομάδα που ουσιαστικά «χτίστηκε» από την αρχή! Δεν είναι όμως μόνο η «χημεία». Είναι και η κατάσταση που βρίσκεται πλέον ο κάθε ποδοσφαιριστής ατομικά. Δεν πέρασε απαρατήρητο εξάλλου πως στο φιλικό με τον ΟΦΗ που σίγουρα είχε μεγάλο πρωταγωνιστή το Νίκο Κατσικοκέρη δεν υπήρχε παίκτης που υστέρησε! Ασφαλώς θα μπορούσε να υπάρξει ακόμα καλύτερη αμυντική λειτουργία, να είναι λιγότερα τα λάθη και ασφαλώς «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» που είπε και ο Ουσταμπασίδης αλλά όπως και να το κάνουμε ο Εργοτέλης κέρδισε μαζί με το ματς και τις εντυπώσεις όπως τις κέρδισε και κάθε παίκτης του ξεχωριστά!

Για τους «κιτρινόμαυρους» υπάρχει ουσιαστικά μία εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή. Και αυτή έχει ονοματεπώνυμο Άγγελος Ζουμπουλάκης! Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Εργοτέλη με την προοπτική να αποτελέσει βασικό στέλεχος στην κούρσα της ανόδου στη Football League αλλά πάντα υπάρχουν και τα απρόοπτα! Ο τραυματισμός του τον έβγαλε εκτός πλάνων, ήρθε η προσθήκη Καρρά αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα το θέμα του θα ξεκαθαρίσει. Ο Ζουμπουλάκης κάνει θεραπείες στην Αθήνα αλλά τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να μπει σε ρυθμούς ετοιμότητας! Αν αυτό δε γίνει τότε το μέλλον του στην ομάδα θα είναι αβέβαιο.

Σχόλια