Αθλητισμός

Για τις τελευταίες εκκρεμότητες του γηπέδου στην ΑΕΚ

Την τελευταία σημαντική διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας της «Αγιά Σοφιάς» θέλει να κλείσει η ΑΕΚ. Αύριο το πρωί (10.30) συνεδριάζει στο ΥΠΑΠΕΝ το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο θα εξετάσει τον φάκελο του γηπέδου της Ένωσης, προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση.

Η Ένωση πηγαίνει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση απόλυτα έτοιμη να παρουσιάσει το πλάνο της, εκπροσωπούμενη από πολυάριθμη ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών, με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα της «Αγιά Σοφιάς», Θανάση Κυρατσού, ο οποίος θα είναι και αυτός που θα εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου.

Το ΚΕ.Σ.Α., που βάσει του νόμου 4030/2011 έχει ως αρμοδιότητα την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, εξετάζει το έργο μόνο από αρχιτεκτονικής - «εικαστικής» πλευράς, σε περιπτώσεις κατασκευών που γίνονται δίπλα σε χώρους ειδικού ενδιαφέροντος. Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να περάσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία, επειδή θα κατασκευαστεί δίπλα στον προσφυγικό οικισμό Νέας Φιλαδέλφειας.

Όσον αφορά στην διαδικασία, η ΑΕΚ θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιό της και αν υπάρχουν παρατηρήσεις από την πλευρά του συμβουλίου, θα δοθεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (συνήθως 15-20 ημερών) ώστε να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις στη μελέτη και στη συνέχεια να δοθεί η απαιτούμενη έγκριση.

Σχόλια