Αθλητισμός

Πρώτοι στην φιλοξενία... και στην βαθμολογία

Τις προηγούμενες ημέρες τα φώτα σε τοπικό επίπεδο είχαν πέσει στο ντέρμπι του ΠΟΑ με τον Εργοτέλη αλλά και στον απόηχο της ηρακλειώτικης μονομαχίας, ένας απόηχος που πράγματι ήταν (και συνεχίζει να είναι) έντονος.

Παράλληλα όμως μια άλλη κρητική ομάδα, η οποία εδρεύει στο Ρέθυμνο αλλά έχει και έντονο χρώμα από το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, ζει το δικό της παραμύθι. Ο λόγος για τον Ερμή Ζωνιανών, που βρίσκεται στα καλύτερά του! Μια ομάδα που κάνει περήφανο τον τόπο της και φροντίζει να κερδίζει γι' αυτό το λόγο το φίλαθλο ενδιαφέρον.

Αγωνιστικά ο Ερμής έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ομάδας που μπαίνει στο γήπεδο για έναν και μοναδικό σκοπό: Να κατακτήσει αυτό που θέλει. Εντυπωσιακό ποδόσφαιρο δεν έχει παίξει. Μεγάλες μεταγραφές δεν έκανε, όπως για παράδειγμα το περσινό καλοκαίρι. Όμως με τον Γιώργο Πετράκη στον πάγκο έχει βρει το δρόμο για να κατακτά τρίποντα και να πανηγυρίζει επιτυχίες. Να μας επιτρέψετε όμως να δώσουμε ένα παραπάνω τα εύσημα στους ανθρώπους που έχουν οραματιστεί πάνω σε αυτή την ομάδα. Στη διοίκηση του Ερμή Ζωνιανών.

Οι άνθρωποι του Ερμή, όλοι με ντόπια καταγωγή, με αγάπη για τον τόπο τους πάνω απ' όλα, χαράζουν μια σωστή γραμμή για το σωματείο. Μαθαίνουν μέσα από τα λάθη τους και παλεύουν καθημερινά να γίνονται καλύτεροι. Και γι' αυτούς ο λόγος τιμής για την ομάδα τους είναι πάνω απ' όλα. Και μεγαλύτερη αξία από μια νίκη έχει ο καλός λόγος από την αντίπαλη ομάδα. Γι' αυτό και έπεσαν από τα σύννεφα το βράδυ της Κυριακής όταν διάβασαν την ανακοίνωση της Προοδευτικής.

Μια ομάδα που ναι μεν έχασε στα Ζωνιανά, αλλά γεύτηκε την απόλυτη φιλοξενία. Η Προοδευτική έπεσε σε αυτή την περίπτωση σε μεγάλη γκάφα, που αποδείχτηκε ότι είναι εσωτερικό της ζήτημα και όχι θέμα των Ζωνιανών. Γι' αυτό και την επόμενη ημέρα αναίρεσε τα πάντα.

Ο Ερμής είναι πρώτος στη βαθμολογία. Στα Ζωνιανά καμαρώνουν γι' αυτό το λόγο, αλλά λένε ότι είναι δύσκολο να παραμείνουν εκεί για μεγάλο διάστημα. Άλλωστε τα φαβορί στην κατηγορία είναι άλλα. Εκείνο όμως που δε διαπραγματεύονται είναι τα θέματα φιλοξενίας και σεβασμού στον αντίπαλο. Και πάνω απ' όλα είναι γι' αυτό υπερήφανοι!

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Σχόλια