Αθλητισμός

"Μηνύματα" αθλητισμού από τον ΣΑΕΠΗ

Μπορεί να πρόκειται για ένα νεοσύστατο οργανισμό, όμως έχει ήδη αναπτύξει τη δική του δυναμική. Ο λόγος για τον Σύλλογο Αρωγής Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών και Αθλητών ΑμεΑ (ΣΑΕΠΗ), που πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Μια όμορφη βραδιά με μουσική και χορό από συγκροτήματα, όπου ο κόσμος ανταποκρίθηκε και με την παρουσία του, έδειξε ότι στηρίζει προσπάθειες που έχουν αντίκρισμα για το κοινωνικό σύνολο. Το παρών έδωσαν τοπικοί και αθλητικοί φορείς όπως και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου με αρκετά μέλη του Δ.Σ.

Ο Σύλλογος τίμησε ξεχωριστά πρόσωπα. Τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργο Καραγκούνη, που ήταν από τα πρώτα μέλη, τον χρυσό Παραολυμπιονίκη μας, Μανόλη Στεφανουδάκη, τις αθλήτριες ποδηλασίας ΑμεΑ, Ηρώ Μηλάκη και Αδμαντία Χαλκιαδάκη, αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Γιώργο Φουντουλάκη.

Πέρα από το μουσικό πρόγραμμα, η βραδιά «έκλεισε» με επίδειξη ακροβατικής γυμναστικής από το σύλλογο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο παλαίμαχος άσος και αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Γιώργος Καραγκούνης τόνισε για την εκδήλωση στη «Νέα Κρήτη»: «Είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια, από τους ανθρώπους του Ηρακλείου και τους τοπικούς φορείς. Αυτές οι προσπάθειες είναι παράδειγμα για όλους. Να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και να είμαστε κοντά σε όσους μας χρειάζονται. Συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα και την υλοποίησαν».

Από την πλευρά του ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Μανόλης Στεφανουδάκης υπογράμμισε: «Είναι ένας σύλλογος που ξεκινά τώρα και είναι σημαντικό, που προσπαθεί να στηρίξει τους ερασιτέχνες αθλητές και τους αθλητές ΑμεΑ. Θεωρώ ότι θα πετύχει, γιατί θα αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την προσπάθεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Στόχος από την πλευρά μας είναι να έχουμε καλή συνεργασία με όλους τους συλλόγους. Είναι σημαντικό για τον κόσμο να γνωρίσει τους αθλητές με αναπηρία και είναι εδώ ο Μανόλης Στεφανουδάκης, που είχε πρόσφατα την επιτυχία στο Ρίο. Είναι σημαντικό οι γονείς να… σπρώξουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό».


Ο εκπρόσωπος του ΣΑΕΠΗ, Παύλος Ροδίτης ανέφερε από την πλευρά του: «Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε με 10 άτομα και αριθμεί πλέον 80 μέλη. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ερασιτέχνες αθλητές και τους αθλητές ΑμεΑ, σε μια εποχή που η χώρα μας έχει δυσκολίες. Θέλουμε να βοηθήσουμε πολλά παιδιά με υποτροφίες, σε διαφορετικούς τομείς και ήδη στο ξεκίνημα μας, έχουμε 25 χιλιάδες ευρώ για υποτροφίες. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και σύνθημα μας είναι: όλοι μαζί μπορούμε».


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας: «Με αφορμή την εκδήλωση θέλω να τονίσω ότι ο αθλητισμός είναι ένας αγώνας πολυμέτωπος και ιδιαίτερα απαιτητικός. Ένας αγώνας που απαιτεί θυσίες, μια διαδικασία που ενισχύει όμως την προσωπικότητά σας, την όρεξη για ζωή, το πάθος για την άμιλλα και τη νίκη».Ρεπορτάζ: Γιάννης ΚαλιακάκηςΦωτογραφίες: image-services.gr

Σχόλια