default-image

Κάποιος να σεβαστεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
Κάποιος να σεβαστεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια χώρα που δεν υπάρχει σεβασμός στον πολίτη και κινείται μέσα από κραυγαλέες ανισότητες στη φτωχοποίηση των πολλών, δεν μπορείς να περιμένεις καλύτερη κατάσταση στο χώρο του επαγγελματικού της ποδοσφαίρου.

Η έλλειψη σεβασμού στο ποδόσφαιρο από τις ηγεσίες των μεγάλων φορέων είναι παντελής και εκφράζεται διαρκώς με τον πλέον αρνητικό τρόπο.

Θέματα που ανάγονται σε πόλεμο σκληρών ανακοινώσεων, φράσεις και λέξεις που χρησιμοποιούνται με την υπογραφή ΠΑΕ, ομάδων που εκφράζουν τον παλμό εκατομμυρίων φιλάθλων, δε θα μπορούσαν να σταθούν ούτε δευτερόλεπτο σε χώρες που ξέρουν να σέβονται την κοινωνία τους και αυτό ακόμη το «προϊόν» τους.

Το ίδιο ισχύει και για την πολιτική ηγεσία, που έχει διαβάσει μονόπλευρα το «χάος» και ως ανίκανη να το διαχειριστεί υπέρ της κοινωνίας, μένει στην αδιέξοδη λογική του «εγώ ειμί». Με αυτές τις νοοτροπίες, τίποτε δεν αλλάζει. Κι αν συμβεί, θα είναι προς το χειρότερο, όπως συμβαίνει και στις κομματικές εναλλαγές εξουσίας της "Ψωροκώσταινας".

(Με αφορμή τις νέες κόντρες "Υψηλού Επιπέδου")!

Τί είδες στη Νέα Σμύρνη;

Το δείγμα ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη απέναντι σε έναν αντίπαλο που αποτελεί κλασικό δείγμα της Football League, όπως ο Αχαρναϊκός (δεν είχε δεχθεί ως τότε κανένα γκολ σε κανένα ματς), ήταν θετικό για τα εκτός έδρας, που κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα.

Η μεσοαμυντική λειτουργία του ΟΦΗ (καλή και στο πρώτο ματς) στηρίζεται σε έμπειρους παίκτες (Κώτσιος, Μίκιτς, Όστοϊτς, Βαλλιάνος, Κοιλιάρας), αλλά και ο Αντουκόρ έδειξε πως μπορεί να καλύψει το κενό του Νάστου.  Δουλεύεται πολύ στον ΟΦΗ - και φαίνεται - η ομαδική άμυνα και η ομαδική επίθεση, με το "δόγμα" που θέλει την άμυνα να ξεκινά από την κορυφή. Ο Βουό τού δίνει μεγάλη ενέργεια, με τον τρόπο που παίζει ψηλά, έχοντας μεγάλη επαφή με την μπάλα. 

Εν ολίγοις, δουλεύονται τα «εργαλεία» που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες αγώνων του πρωταθλήματος: κλειστές άμυνες, στο μισό γήπεδο με ανώτερο αντίπαλο, αλίμονο αν δεχθείς πρώτος γκολ και αλίμονο αν δεν έχεις διεμβολιστές, ή παίκτες που έχουν έφεση να «τρυπούν» τις αντίπαλες άμυνες.

Οι ασίστ του Χαντί

Υπήρχε διαφορά κλάσης μεταξύ ΟΦΗ και Αχαρναϊκού στη Νέα Σμύρνη και το συζητούσαν πολλοί θεατές του χθεσινού παιχνιδιού. Αυτό έγινε πολύ ορατό όταν στο ξεκίνημα οι «γηπεδούχοι» βρέθηκαν... με κομμένα πόδια από το γκολ του Βουό, μετά το δυνατό τους ξεκίνημα. Η πάσα τρύπα του Χαντί σταμάτησε το χρόνο στο 12' με το 0-1 και έκτοτε δεν υπήρξε καμία έμπνευση ανατροπής δεδομένων για το ποιος θα πάρει την πρόκριση. Ακόμη συζητούν στην Αθήνα τις δύο ασίστ του Χαντί!

Λόγω «προσωπικού κωλύματος»

Στην τελετή απονομής που οργάνωσε η διοίκηση του Εργοτέλη για να αναγνωρίσει την προσφορά προσώπων στο σύλλογο και να τονώσει το ενωτικό της πνεύμα δεν έδωσε το "παρών" ο Νίκος Τζώρτζογλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, ηγετικό πρόσωπο του «πρώτη φορά Α' Εθνική», επικοινώνησε προηγουμένως με τον πρόεδρο του Εργοτέλη Γιώργο Βρέντζο και τον είχε ενημερώσει ότι δεν μπορούσε να παραστεί εξαιτίας «προσωπικού κωλύματος». Τον ευχαρίστησε εγκάρδια για την τιμή και όρισε εκπρόσωπό του τον Γιώργο Στειακάκη, από τους βασικούς συνεργάτες του εκείνες τις περιόδου. Όπως κι έγινε... 

"Σφηνάκια" από την έντυπη έκδοση της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΙΔΑΜΕ περισσότερη ενέργεια από τον ΟΦΗ και αύξηση της απόδοσης παικτών που μπορούν να θεωρηθούν "κλειδιά", όπως ο Βουό και ο Χαντί. Αυτά, σε συνδυασμό με τη γενική άνοδο της ομάδας κατά διαστήματα στο καλό γήπεδο της Νέας Σμύρνης, έκαναν τη διαφορά. Καταλήγουμε στο ίδιο που επισημάναμε και μετά το 0-0 του Ηρακλείου.

Ο ΟΦΗ στηρίζεται στην ομαδικότητά του και στην καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις του, διαθέτοντας παίκτες με ποιότητα, ικανούς να κάνουν αυτό που απαιτεί ένα παιχνίδι. Η ομαδική επιτυχία θα τραβήξει τα βλέμματά μας στη συνέχεια σε περισσότερα πρόσωπα πρωταγωνιστών.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του «όλοι για έναν και ένας για όλους» ήταν μόνιμη στα χείλη της ομάδας και τους δυνατούς καιρούς που ο Νίκος Νιόπλιας ήταν ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ. Το ξέρει καλά και το μεταδίδει. Είπαμε, χρειάζεται θετική ενέργεια και το μπάσιμο στο πρωτάθλημα.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ που ο Περογαμβράκης, που πήγε να δει τα φιλαράκια του με τα ασπρόμαυρα, σχολίαζε κολακευτικά και μάλιστα αναλυτικά την ποιότητα του Βουό, που έχει τώρα τη θέση του στον ΟΦΗ.

Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ έδειξε με πολύ απλό τρόπο την υπεροχή του, αλλά δεν είχε και τον αντίστοιχο αντίπαλο για να το απολαύσει περισσότερο ο κόσμος. Η Ρόδος, που έκανε τις απειλές της στην αρχή, είχε τόσες τρύπες στην άμυνα που μάλλον φεύγει ευχαριστημένη με το 2-0.

ΜΕΓΑΛΗ μέρα για τις ομάδες της Κρήτης στη Γ' Εθνική και με τις εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες του ΠΟΑ και του Ερμή Ζωνιανών.

ΚΑΝΕ ΤΟ λογαριασμό (το ΙΝΚΑ είχε ρεπό) και θα διαπιστώσεις γιατί τον λένε «κρητικό» τον όμιλο! 4 στα 4 την πρώτη αγωνιστική, 3 στα 3 τη δεύτερη αγωνιστική, μας κάνει 7 νίκες σε 7 παιγνίδια στο σύνολό τους! 21 βαθμοί στο απόλυτο! Η αποτύπωση στα σκορ 11-1 υπέρ τους (5-1 χθες, 6-0 στην πρεμιέρα).

Η ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με φανερούς και κρυφούς διεκδικητές από την Κρήτη είναι πολύ έντονη και φαίνεται πως μετράει πολύ θετικά και ο ευγενής ανταγωνισμός μεταξύ των κρητικών ομάδων για τους στόχους. Σίγουρα τα κρητικά ντέρμπι, μέσα και έξω από το Ηράκλειο, θα μαγνητίσουν τους φιλάθλους όπως τους παλιούς καλούς καιρούς! Φουλ για το ΠΟΑ-Εργοτέλης που έπεται στο Ατσαλένιο!

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ αυτό το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, γιατί δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στους πρωταγωνιστές, κόντρα στο χάλι που διακρίνει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα με τις παραγοντικές αυθεντίες, τις διαιτησίες και τα λοιπά... Άντε να το ευχαριστηθούμε, κρητικά!

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News