default-image

Πήρε πολύτιμο βαθμό ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Φιορεντίνα

Ποδόσφαιρο
Πήρε πολύτιμο βαθμό ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Φιορεντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύτιμο βαθμό εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League καθώς έμεινε στο 0-0 με την ισχυρή Φιορεντίνα στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε μάλιστα να πάρει και τη νίκη εάν ο Ροντρίγκες μετέτρεπε σε γκολ τη σπουδαία ευκαιρία που είχε στο 85'.

Ο Γλύκος κράτησε ανέπαφη την εστία του Δικεφάλου,  ο οποίος εμφανίστηκε αγχωμένος στην Τούμπα, όμως πήρε το θετικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη εάν ο Ροντρίγκες σκόραρε στο 85' ή εάν ο διαιτητής Βίνσιτς έδινε πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα χωρίς να πατήσει το… γκάζι, επέβαλε το δικό της ρυθμό, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μπουμπακάρ (26' και 52'), ωστόσο ο Γλύκος δήλωσε «παρών» και ο ΠΑΟΚ που μετά το 60' άλλαξε το σχηματισμό σε 3-5-2, δηλώνει ικανοποιημένος από την ισοπαλία.

Πόσω μάλλον, όταν στο άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Καραμπάκ και τη Λίμπερετς διαμορφώθηκε επίσης ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) και έτσι ο «Δικέφαλος» έχει την ικανότητα στη συνέχεια του ομίλου να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση της πρόκρισης.

Στο 1' του αγώνα έγινε λάθος από τον Τζαβέλλα, η Φιορεντίνα βγήκε στην επίθεση αλλά την τελευταία στιγμή απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ. Στο 5' το σουτ του Τσίμιροτ ήταν άστοχο ενώ κατέληξε άουτ η κεφαλιά του Αστόρι στο 6'. Το ματς στο ξεκίνημά του είχε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και νεύρα. Στο 13' η σέντρα-σουτ του Μπάντελ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γλύκο. Στο 17' ο ΠΑΟΚ βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, ο Μάτος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πέλκας σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντραρε.

"Ανέβηκε" ο ΠΑΟΚ, σημαντική ευκαιρία για Φιορεντίνα

Ο "Δικέφαλος" άρχισε να "πατάει" καλύτερα μετά το 15' και μετά από εκείνο το σημείο είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 25' (στο 24' η μπάλα από το σουτ του Ροντρίγκες πήγε πάνω στον Μπόρχα Βαλέρο). Στο 26' η Φιορεντίνα είχε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 0-1. Υπήρχε όμως η εντυπωσιακή επέμβαση του Γλύκου στο βολέ στην κίνηση από τον Μπαμπακάρ μέσα από την περιοχή, που "κράτησε" το μηδέν για την εστία του ΠΑΟΚ. Ως το 30' η κατοχή της μπάλας ήταν 54% για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και 46% για τους Ιταλούς. Στο 32' ο Ιλισιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Κάλινιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

"Έλειπαν" οι κενοί χώροι για τον "Δικέφαλο"

Η Φιορεντίνα ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά και δεν άφηνε κενούς χώρους στους παίκτες του "Δικεφάλου" για να "απειλήσουν". Πάντως στο 37' ο Πέλκας... ανησύχησε κάπως την ιταλική ομάδα. Εκανε το σουτ έξω από την περιοχή υπό την πίεση του Μπόρχα Βαλέρο, ωστόσο ο Ταταρουσάνου μπλόκαρε. Στο 38' ο Μπόρχα Βαλέρο σούταρε λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ όμως ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας. Το σουτ του Μπαμπακάρ στο 40' ήταν πολύ αδύναμο και το ημίχρονο έληξε 0-0.

Ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί

Στο 50' υπήρχε ωραία συνεργασία από τους φιλοξενούμενους. Μετά από τακουνάκι του Κάλινιτς, ο Μπάντελ έπιασε το σουτ αλλά έφυγε άουτ η μπάλα. Στο 52' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Φιορεντίνα. Ο Πέλκας έκανε το λάθος, μετά από σέντρα σούταρε στην κίνηση ο Μπαμπακάρ και έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι ο Γλύκος. Πάλι στο 52' ο Κάλινιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Βαρέλα έβαλε το πόδι και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ετσι παρέμεινε το 0-0 αλλά η Φιορεντίνα είχε μπει πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 60' ήταν άστοχο (από μακρινή απόσταση) το σουτ του Μάτος ενώ ως το 70' η Φιορεντίνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν καλύτερη του ΠΑΟΚ. Στο 71' ο Μάτος μπήκε μέσα στην περιοχή των Ιταλών, έκανε επικίνδυνο γύρισμα αλλά δεν βρέθηκε κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο δοκάρι.

Κοντά στο γκολ ο Ροντρίγκες, αλλά...

Στο 75' ο Μπερναντέσκι βρέθηκε στην περιοχή του "Δικεφάλου" και ο Βαρέλα απομάκρυνε. Στο 79' ο Τιάμ που είχε περάσει στο ματς, προσπάθησε δίχως επιτυχία να πιάσει το σουτ μετά από σέντρα ενώ γενικότερα ως το 80' ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει (η Φιορεντίνα προσπαθούσε να ασκήσει πίεση και ο ΠΑΟΚ επιδίωκε να "αντιδράσει" και να ανεβάσει στροφές). Στο 85' ο "Δικέφαλος" έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από εξαιρετική πάσα του Λέοβατς, ο Ροντρίγκες στόπαρε, σούταρε και ο Ταταρουσάνου μπλόκαρε. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ροντρίγκες μπήκε και πάλι από αριστερά, γύρισε, αλλά ο Βίνσιτς δεν είδε ότι η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Γκοσνάλο Ροντρίγκες και έτσι το ματς τελείωσε με έντονες διαμαρτυρίες. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα μπορούσε να κάνει το 1-0. Ωστόσο στο 85' ο Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή (από πλεονεκτική θέση) δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και μπλόκαρε ο Ταταρουσάνου.

ΠΑΟΚ (4-1-2-3): Γλύκος - Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς - Κάνιας - Πέλκας (57' Σάκχοφ), Τσίμιροτ - Ροντρίγκες, Κάμπος (57' Κρέσπο), Αθανασιάδης (79' Τιάμ)

Φιορεντίνα (3-3-2-2): Ταταρουσάνου - Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι - Μπαντέλι, Σαλσέδο, Ολιβέρα - Μπόρχα Βαλέρο, Ίλιτσιτς (62' Σάντσες), Μπαμπακάρ, Κάλινιτς.

Πηγή κειμένου: sport24.gr

Πηγή φωτογραφιών: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News