Αθλητισμός

Συνέλαβαν την ομάδα της Ζιμάμπουε γιατί δεν πήρε μετάλλιο

Τη σύλληψη όλης της Ολυμπιακής ομάδας της Ζιμπάμπουε διέταξε ο πρόεδρος της Χώρας Ρομπέρτ Μουγκάμπε γιατί δεν κατέκτησε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Σπαταλήσαμε τα χρήματα του κράτους σε αυτά τα ποντίκια, που αποκαλούμε αθλητές. Αν δεν είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα για να κερδίσεις χάλκινα μετάλλια ή έστω τέταρτες και πέμπτες θέσεις, όπως οι γείτονές μας στην Μποτσουάνα, τότε γιατί σπαταλάς τα χρήματά μας;», τόνισε σχετικά σε δήλωσή του και συμπλήρωσε:

«Αν χρειαζόμασταν ανθρώπους να πάνε στη Βραζιλία για να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο και να κρατήσουν τη σημαία, τότε καλύτερα να στέλναμε μερικά ωραία κορίτσια και αγόρια από το πανεπιστήμιο για να μας εκπροσωπήσουν».

Η αποστολή της Ζιμπάμπουε μετρούσε 31 αθλητές και η καλύτερη θέση που κατάφεραν να φτάσουν ήταν η όγδοη.

«Αυτή η κατάσταση θυμίζει έναν ανίκανο άνδρα, που είναι παντρεμένος με πέντε γυναίκες: ποιο είναι το νόημα; Θα κάνω τα πάντα για να μοιραστούν το κόστος της προετοιμασίας τους και να πληρώσουν πίσω στην κυβέρνηση όλα τα χρήματα, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν δέκα χρόνια. Τελικά, αποδείχθηκε πως πήραν ένα δάνειο για να κάνουν διακοπές στη Βραζιλία, οι άχρηστοι».

Πάντως, αργά το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση προσπάθησε να το διαψεύσει, τονίζοντας ότι το ανέφερε ΜΜΕ της Νιγηρίας χωρίς πηγή.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια