Αθλητισμός

Επέστρεψε ο … άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας

Στην Αθήνα επέστρεψαν σήμερα και τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής με τον … άρχοντα των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια να επικεντρώνει τα βλέμματα και να γνωρίζει θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων δήλωσε πανευτυχής για την επιτυχία του. «Βάζω το βίντεο και βλέπω και ξαναβλέπω τον αγώνα για να το συνειδητοποιήσω. Δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που καταφέραμε. .. «, δήλωσε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας για να συνεχίσει:

«Ένα κομμάτι του μεταλλίου ανήκει και στους έλληνες που μου έδωσαν δύναμη με τις ευχές τους».

Ο Έλληνας πρωταθλητής υποσχέθηκε ότι και η επόμενη τετραετία θα είναι εξαιρετική. «Έχω τσεκάρει το εισιτήριο και για Τόκιο και υπόσχομαι πολλά την επόμενη τετραετία».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και οι υπόλοιποι αθλητές, συνοδευόμενοι από τον υφυπουργό κ. Κοντονή θα βρεθούν στο προεδρικό Μέγαρο όπου θα τους υποδεχτεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Άννα Κορακάκη να είναι η μεγάλη απούσα αφού παρέλειψαν να την  προσκαλέσουν…

Οι δηλώσεις Πετρούνια

Αναλυτικά ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για:

-Το χρυσό μετάλλιο και τα συναισθήματά του: «Από την αρχή το έχω πει, ήταν η πρώτη μου επιθυμία το να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στον κόσμο, στους Έλληνες. Δέχομαι ευχές κάθε ημέρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ήρθαν τα πράγματα όπως τα ευχόμουν μαζί με τον προπονητή μου. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια και πολλές αποτυχίες για να φθάσουμε μέχρι εδώ. Για να φθάσουμε εδώ πρώτα αποτύχαμε, αν δεν μάθεις να χάνεις δεν θα φθάσεις εδώ».

-Το ότι κοίταζε προς τον ουρανό (λόγω του θανάτου του πατέρα του) και το αν ένιωθε πολύ δυνατός τη στιγμή της προσγείωσης: «Είναι πολύ περίεργη η στιγμή της προσγείωσης. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε μια προπόνηση, θα έκανα ένα με δύο βήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν με κουνούσε τίποτα. Ένιωσα υπερήφανος για τον Εθνικό ύμνο και αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ως χώρα. Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας ενός αθλητής. Ο αθλητής πρέπει να είναι υπόδειγμα για τα νέα παιδιά και το δείχνει μέσω του χαρακτήρα του».

-Τους επόμενους στόχους του: «Η μεγαλύτερη μου ευχή από όταν ήμουν μικρός ήταν να ξυπνήσω και να είναι το άθλημα σε ανταπόκριση όπως το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν θα γίνει αυτό, αλλά τουλάχιστον το πλησιάσαμε. Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα των διακοπών και θα επιστρέψουμε για μια δυνατή τετραετία. Αυτό είναι το έναυσμα για μια δυνατή τετραετία. Αυτός είναι ο στόχος να έχουμε μια με δύο δυνατές τετραετίες. Αρχικό στόχος είναι η πρώτη τετραετία».

-Το αν υπήρξε στήριξη από την Πολιτεία: «Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Εμείς θέλουμε περισσότερη στήριξη βέβαια. Με περισσότερη στήριξη πιστεύουμε ότι θα κάνουμε θαύματα».

-Την ατυχία (προέκυψε από κλήρωση) να μην είναι σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Αγώνων: «Είναι μια κλήρωση, η Κατερίνα είναι τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα και συνεργαζόμαστε κιόλας. Είναι τιμή να σηκώνει η Κατερίνα τη σημαία».

Ρεπορτάζ:  Μαρία Πετρούτσου

Σχόλια