Αθλητισμός

Ο Πάμπος Χριστοδούλου στο neakriti.gr για τον Βουό

Η γραμμή «κρούσης» του ΟΦΗ ενισχύθηκε πριν από μερικές μέρες, με τον Πατρίκ Βουό, που μπορεί να είναι άγνωστος στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, όμως έχει αφήσει τη «σφραγίδα» του στην Κύπρο.

Ο Ιβοριανός στράικερ της ομάδας του Ηρακλείου πλέον, αγωνίστηκε για μια διετία (2011-2013) στην ΑΕ Λεμεσού, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα την πρώτη σεζόν και συμμετείχε στο Europa League.

Ο Κύπριος προπονητής της ΑΕΛ και σήμερα, Πάμπος Χριστοδούλου είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να «ακτινογραφήσει» τον έμπειρο επιθετικό, καθώς ήταν αυτός που τον έφερε στην ομάδα της Λεμεσού. Ο έμπειρος τεχνικός που συνεργάστηκε μαζί του για δύο σεζόν μίλησε στο neakriti.gr για τον Πατρίκ Βουό και τα προσόντα που διαθέτει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου ήταν αυτός που διαδέχθηκε το Νίκο Νιόπλια στο «τιμόνι» της Εθνικής Κύπρου, πριν επιστρέψει ξανά στην ΑΕ Λεμεσού.

Ξεκινώντας ο 48χρονος τεχνικός τόνισε για τον Πατρίκ Βουό: «Γνωρίζω τον ποδοσφαιριστή και έχω άμεση εικόνα, από την διετία που συνεργαστήκαμε στην ΑΕΛ. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τώρα. Νομίζω ότι ταιριάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μιλάμε για ένα σέντερ φορ, που έκανε πρωταθλητισμό στην Κύπρο, όπου το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Πάντα θεωρούσαν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανώτερο, όμως πλέον δεν υπάρχει αυτή η διαφορά. Έχουν γίνει πολλά βήματα ανόδου στην Κύπρο. Θεωρώ ότι για τον ΟΦΗ ο Βουό θα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δεν ξέρω τι έχει κάνει τα 2-3 χρόνια μετά την θητεία του εδώ, αλλά εκτιμώ ότι ο Νίκος Νιόπλιας θα δουλέψει μαζί του και του δώσει πολλές βοήθειες. Αντίστοιχα ο παίκτης θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».

Ο κ. Χριστοδούλου μιλώντας εξειδικευμένα για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του παίκτη της ομάδας του Ηρακλείου υπογράμμισε: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ταχύτητα και είναι δυνατός μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι πολύ καλός στον αέρα και τεχνίτης στις επαφές του με τα πόδια. Μπορώ να πω ότι είναι παίκτης ομάδας. Δεν χαρακτηρίζεται από ατομικές ενέργειες, καθώς παίζει για το σύνολο. Δίνει ασίστ, συμμετέχει στη δημιουργία και εμείς τη διετία που συνεργαστήκαμε, πήραμε πολλά από αυτόν και στο σκοράρισμα. Δεν είναι τυχαίο ότι πήραμε πρωτάθλημα και αγωνιστήκαμε στο Europa League. Δεν ξέρω σε τι επίπεδα είναι τώρα η φυσική του κατάσταση, αλλά η ουσία είναι ότι έχει τα προσόντα. Τα υπόλοιπα είναι θέμα δουλειάς. Επίσης, πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί ως χαρακτήρα, που έχει θετική επιρροή στα αποδυτήρια».

Του Γιάννη Καλιακάκη

Σχόλια