default-image

Πήρε την άνοδο η Εθνική Νέων!

Μπάσκετ
Πήρε την άνοδο η Εθνική Νέων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολύ άγχος αλλά και τεράστια ψυχή, η Εθνική Νέων πέτυχε το στόχο της και πανηγύρισε σήμερα ως 3η την άνοδό της στην Α' Κατηγορία!

Μετά την ήττα χθες από την Ισλανδία, η οποία επηρέασε ψυχολογικά την ελληνική ομάδα, ο μικρός τελικός σήμερα κόντρα στην Κροατία ήταν... πραγματικός τελικός ανόδου.

Έπειτα από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο το οποίο την βρήκε να κυνηγά διαφορά 15 πόντων (26-41), η Εθνική Νέων αποφάσισε να παίξει άμυνα και με βάση την απίστευτη απόδοση στην τρίτη περίοδο (32-8 επιμέρους σκορ) και την ψυχραιμία στην τέταρτη περίοδο, έφτασε στη μεγάλη νίκη με 73-67.

Κορυφαίοι στο β' ημίχρονο και ηγέτες της ανατροπής για την Εθνική ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (16π.) και ο Βασίλης Τολιόπουλος (17π.) κατάφερε και γύρισε από το -15μ νίκησε τους Κροάτες με 67-73 και πανηγύρισε την άνοδο στην Α' κατηγορία.

Το ξεκίνημα του μικρού τελικού ήταν αρκετά νευρικό και για τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα μετά από ένα 5λεπτο το σκορ να είναι 4-4, ωστόσο η αστοχία των διεθνών μας συνεχίστηκε (έμειναν για 5:22 χωρίς πόντο) με αποτέλεσμα οι Κροάτες να προηγηθούν με 26-11 (14').

Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου υπήρξαν μόνο εξάρσεις στην επίθεση της Ελλάδας, κάτι το οποίο φυσικά δεν ήταν αρκετό να αλλάξει την κατάσταση μιας και οι Κροάτες με τον Λόβρο Μάτζαλιν (20π.) ήταν αρκετά συνεπείς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πάντα άλλαξαν. Η ηγετικότητα και τα εύστοχα τρίποντα του Βασίλη Τολιόπουλου άλλαξαν την ψυχολογία των υπολοίπων κι έτσι τον μιμήθηκαν Σταμάτης, Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης. Η Ελλάδα μείωσε σε 47-45 (26') και με νέο επιθετικό κρεσέντο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου προσπέρασε (47-52).

Οι Κροάτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Τολιόπουλου με 5 φάουλ, μείωσαν σε 55-60 (33'). Με όπλο την καλή τους άμυνα όμως οι διεθνείς μας είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης αν και οι Κροάτες μείωσαν σε 65-68, (39'). Στο τελευταίο λεπτό ξεκίνησε η διαδικασία των φάουλ και των βολών με την ελληνική ομάδα να είναι ψύχραιμη και να πανηγυρίζει τελικά την άνοδο

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 41-26, 49-58, 67-73

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News