default-image

Έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα Χαλκιαδάκη-Μηλακη

Σπορ
Έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα Χαλκιαδάκη-Μηλακη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο φορές άκουσαν τον Εθνικό μας ύμνο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, οι οποίες έγραψαν ιστορία καθώς είναι οι πρώτες Ελληνίδες που κατακτούν τη φανέλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ παράλληλα ήταν νικήτριες στον αγώνα αντοχής με τον οποίο ολοκληρώθηκε η σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων για φέτος.

Οι αθλήτριες του Γιώργου Βαρβεράκη πραγματοποίησαν συγκλονιστική εμφάνιση και απέδειξαν ότι τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν αντίπαλο στον αγώνα της αντοχής.

Μετά τον αγώνα χρονομέτρου την Παρασκευή και την 5η θέση που κατέκτησαν ήταν πολύ κοντά στην πρωτιά. Με το χθεσινό αγώνα τους, όμως πιστοποίησαν την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται και έφτασαν σε μία τεράστια επιτυχία. Και όλα αυτά ενώ βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και δεν είναι ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων τους.

Ο χθεσινός αγώνας είχε αρκετές αντιξοότητες καθώς η διαδρομή είχε πολλές ανηφόρες και η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή, ωστόσο, οι πρωταθλήτριες του «Τάλως» ανταπεξήλθαν και στην τελική ευθεία νίκησαν καθαρά τις Ισπανίδες που τερμάτισαν δεύτερες και τις Πολωνέζες που πέρυσι είχαν αναδειχτεί παγκόσμιες πρωταθλήτριες και τερμάτισαν τρίτες.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και η Ηρώ Μηλάκη απέδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της Παραολυμπιάδας του Ρίο που είναι και ο  μεγάλος τους στόχος για φέτος.

«Τεράστια η χαρά»

Πανευτυχής ο Γιώργος Βαρβεράκης δήλωσε μετά τον αγώνα των κοριτσιών: «Πήγαν όλα πολύ καλά. Ο αγώνας κύλησε όπως θέλαμε. Ξέραμε ότι ήμασταν καλά και μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Ήρθαμε να κάνουμε ένα πραγματικό τεστ ενόψει του Ρίο και το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο. Η χαρά είναι τεράστια, όπως και η ικανοποίηση γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Παράλληλα μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως συνεχίζουμε τη δουλειά για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Ρίο».

«Ανατρίχιασα με τον ύμνο»

Η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη από τη δική της πλευρά τόνισε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με υψηλή θερμοκρασία, όμως εμείς έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε σε αυτές τις συνθήκες. Ήταν δύσκολη διαδρομή, πολλά χιλιόμετρα με ανηφόρες, όμως είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Αυτός ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για το Ρίο. Τα δώσαμε όλα και ήρθε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο μας ευχαριστεί. Δεν είμαστε ακόμα φορμαρισμένες γιατί θέλουμε να είμαστε έτοιμες στην Παραολυμπιάδα. Πήραμε τη φανέλα που για εμάς είναι κάτι πολύ σημαντικό και πραγματικά ευχαριστηθήκαμε που ακούσαμε τον εθνικό μας ύμνο, το λέω και ανατριχιάζω. Είναι πολύ ωραία στιγμή και μας δίνει δύναμη μέχρι το Ρίο».

«Ήταν όνειρο ζωής»

Η Ηρώ Μηλάκη τέλος είπε: «Ήταν μία πολύ καλή προπόνηση για το Ρίο γιατί αντιμετωπίσαμε όλες τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Είδαμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Όλα πήγαν πολύ καλά. Ήταν ένας πάρα πολύ δυνατός αγώνας και στο χρονόμετρο δείξαμε ότι έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ. Στην αντοχή κάναμε αυτό που είχαμε προετοιμαστεί να κάνουμε. Είναι πολύ συγκινητικό όταν περνάς τη γραμμή του τερματισμού και κατακτάς τη φανέλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν όνειρο για μένα και τώρα που εκπληρώθηκε νιώθω μεγάλη συγκίνηση. Παράλληλα μας δίνει κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε μπροστά μας».

Της Νίκης Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News