Αθλητισμός

Διεκδικεί ποσοστά από τις διεθνείς διαιτησίες του Κουκουλάκη!

Ποσοστά από τις αμοιβές των διεθνών διαιτησιών του Μιχάλη Κουκουλάκη απαιτεί η ΕΠΣΗ και για τον λόγο αυτό τον κάλεσε στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου εκθέτοντάς του, τις διεκδικήσεις της.

Οι υπολογισμοί της Ένωσης ανέρχονται στο ποσόν τον 6.000 ευρώ, βάζοντας το 20% που αναφέρει ο κανονισμός ως ποσοστό απόδοσης επί των εισπραχθέντων αμοιβών του, με μια μέση διαχρονική αμοιβή 500 ευρώ, ενώ ήδη στην Α κατηγορία FΙFA, είναι 2.700 για τον πρώτο διαιτητή.

Ο κ. Κουκουλάκης, φέρεται να απάντησε ότι δεν γνώριζε πως υπήρχε αυτή η υποχρέωση του για τους διεθνείς αγώνες, αφού μόλις πρόσφατα έγινε σαφές στους κανονισμούς της ΕΠΟ.

Για τις διαιτησίες του στα εσωτερικά πρωταθλήματα, οι αποδόσεις των νόμιμων ποσοστών καταβάλλονταν κανονικά, για τα διεθνή ματς δεν είχε πληρώσει ποτέ και αυτό είχε συμβεί και με κάποιους άλλους διαιτητές διαφορετικών Ενώσεων. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρισθεί μετά από νέα επαφή των δύο πλευρών. Πλέον σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας αυτό αναλογεί στο 20 % επί των αμοιβών τους.

Υψηλές αμοιβές στους διεθνείς διαιτητές.

Πολλά λεφτά μπαίνουν στους λογαριασμούς των διαιτητών FIFA, ειδικά με τις νέες αυξήσεις, ανάλογα με την κατηγορία που σφυρίζουν. Ενδεικτικά ένας διαιτητής την Elite κατηγορία εισπράττει ανά ματς 5.000 ευρώ, στην Α' κατηγορία 2.700, στην Β' 1.300 και στην Γ' κατηγορία 1.200 ευρώ. Πολύ μικρότερες οι αμοιβές στα γυναικεία πρωταθλήματα και στις άλλες ιδιότητες των διαιτητικών αποστολών. Οι βοηθοί πάντως των «elit», εισπράττουν από 1.500 ευρώ! Πληρωμένα όλα και επιπλέον 200 ευρώ την ημέρα για τα έξοδά τους. Οι αποδόσεις ποσοστών πάντως για διεθνείς αγώνες στις Ενώσεις επαφίονταν στις ίδιες τις Ενώσεις, αλλά πλέον στον κανονισμό καταγράφεται ποσοστό  20%.

Σχόλια