Αθλητισμός

Με 25 αθλητές η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό αιμοκαθαιρομένων

Με τη συμμετοχή 25 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ξεκινούν μεθαύριο Δευτέρα 11/7 στο Ελσίνκι οι 9οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών. Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και γίνονται κάθε 2 χρόνια.  

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 25 αθλητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κάρπαθο, το Ηράκλειο, τα Χανιά και άλλα μέρη της Ελλάδας. Οι παραπάνω θα πάρουν μέρος στα αθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κολύμβησης, bowling και σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου, με στόχο την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουλίου.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 11 Ιουλίου και από τις 12 Ιουλίου οι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης  Μάριος Μαρκόπουλος, Δημήτρης Ανδρεάδης, Κώστας Καλός, Μάνος Μανουλάκης, Χρήστος Ξένος, Ιωάννης Αρκάς και ο βενιαμίν Αλέξανδρος Διακουμάκος θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα σε μερικές κατηγορίες αλλά και να συγκεντρώσουν περισσότερα μετάλλια από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Η προετοιμασία των αθλητών έχει ξεκινήσει εδώ και επτά μήνες και τον τελευταίο μήνα πιο εντατικά με καθημερινές προπονήσεις, την τεχνική καθοδήγηση των οποίων έχει αναλάβει ο Ευθύμης Αμερικάνος, που θα καθοδηγήσει τους αθλητές και στην Φιλανδία.

Στις 13 Ιουλίου η μοναδική μας εκπροσώπηση για φέτος στην κολύμβηση Δημήτρης Καλλίδης θα συμμετέχει μετά από αρκετά χρόνια απουσίας και πάλι σε μια Ευρωπαϊκή Διοργάνωση, με στόχο μια καλή επίδοση και ένα μετάλλιο, ελπίζοντας στο χρυσό.

Στις 14 και 15 Ιουλίου σειρά παίρνουν οι αθλητές του bowling Κώστας Καλός, Ιωάννης Αρκάς, Χατζησάββας Αντώνης, Ελ Λατίφ Μιχαήλ, Γούλιου Κωνσταντίνα, Καμαράτος Νικόλαος, Μανουλάκης Μάνος, Μανίκας Ιωάννης, Μόκκας Κώστας, Παπαπέτρου Ιωάννης, Μαρκόπουλος Μάριος, Δερμιτζάκης Στέλιος, Γαλατιανός Στέλιος. Η δυνατή ομάδα μας έχει σοβαρές ελπίδες να κερδίσει πολλά μετάλλια καθώς προετοιμάζεται καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς με συστηματικές προπονήσεις.

Τέλος, στις 15 και 16 Ιουλίου οι αθλητές του στίβου Καμουτσής Κώστας, Τζουγανάκης Σήφης, Γαλατιανός Δημήτρης, Ματσκίδης Ισίδωρος, Χαριτονίδης Ισίδωρος και ο πρωτοεμφανιζόμενος Σάββας Αβετίδης θα κυνηγήσουν εξαιρετικές επιδόσεις που θα τους φέρουν στο βάθρο των μεταλλίων για άλλη μια χρονιά!

Ο πρόεδρος Δ.Σ. του Σ.Α.Ν. Αθανάσιος Αναχουρλής εύχεται σε όλους τους αθλητές της Εθνικής αποστολής αιμοκαθαιρομένων & μεταμοσχευμένων, καλή επιτυχία & επιστροφή με πολλά μετάλλια!

Όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής δηλώνουν πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν την Ελληνική σημαία και να την φέρουν στο υψηλότερο δυνατό σημείο της τελικής ομαδικής κατάταξης!

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών θέλει να ευχαριστήσει τον όμιλο Νεφρολογικών Κέντρων “Mesogeios” για την κάλυψη μέρους των εξόδων 3 αιμοκαθαιρόμενων αθλητών, την Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την παροχή αθλητικού υλικού (φόρμες και εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας) προς τους αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τον ακούραστο συνεργάτη μας Παύλο Κεχαγιά για την προσφορά αθλητικού υλικού (εμφανίσεις bowling) για τους αθλητές του bowling.

Σχόλια