default-image

Euro ξανά, με προημιτελικά και Πολωνία-Πορτογαλία

Ποδόσφαιρο
Euro ξανά, με προημιτελικά και Πολωνία-Πορτογαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προημιτελικοί του EURO 2016 ξεκινούν απόψε (22:00-ΕΡΤ1) από το «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας με την Πολωνία και την Πορτογαλία να τίθενται αντιμέτωπες με έπαθλο το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης...

Η Πολωνία είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, στηριζόμενη στην καλή αμυντική της λειτουργία. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ και μάλιστα… γκολάρα με δράστη τον Σακίρι, στον αγώνα της φάσης των «16» με την Ελβετία. Θα μπορούσαν βέβαια επιθετικά να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί αφού οι αιχμές του δόρατος Λεβαντόφσκι και Μίλικ έχουν δημιουργήσει πολλές φάσεις αλλά χωρίς να τις έχουν τελειώσει στα δίχτυα. Μάλιστα, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου δεν έχει σκοράρει μέχρι σήμερα στην διοργάνωση και αναμφίβολα θέλει να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του με δικό του γκολ.

Σε αντίθεση με το ομοιογενές σύνολο των Πολωνών, το παιχνίδι των Πορτογάλων στηρίζεται στα πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί και σε σημαντικό βαθμό, έχει καταφέρει, να κάνει τον διάσημο άσο να συμμετέχει περισσότερο -πιέζοντας για παράδειγμα ψηλά όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα στα στόπερ. Όμως όταν μιλάμε για τον Κριστιάνο, μόνο ο …Κριστιάνο αποφασίζει πότε θα μαρκάρει και πότε θα περπατά περιμένοντας την ευκαιρία να «χτυπήσει». Ο παίκτης πάντως που έχει ξεχωρίσει από την Πορτογαλία είναι ο 18χρονος Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου και σε λίγες εβδομάδες θα είναι συμπαίκτης με τον Λεβαντόφσκι.

Σε θεωρητικό επίπεδο, το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Με δεδομένο ότι όποιος προκριθεί, πέφτει πάνω στο Βέλγιο ή την Ουαλία, ο δρόμος για τον τελικό της 10ης Ιουλίου είναι σαφώς πιο βατός, απ΄ότι συμβαίνει στο απέναντι μέρος των ζευγαριών, όπου Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισλανδία θα «σφαχτούν» για μία θέση στο μεγάλο ραντεβού…

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (Ρενάτο Σάντσες), Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα, Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γεντρέτσικ, Γκλικ, Παζντάν, Μπλαστσικόφσκι, Κριτσόβιακ, Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι, Μίλικ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News