Αθλητισμός

Επέλεξε τον Ρονάλντο για κορυφαίο ο Πελέ

Αν μη τι άλλο η άποψη του Πελέ για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη έχει βαρύνουσα σημασία. Ο θρύλος του παγκόσμου ποδοσφαίρου, λοιπόν, στο δίλλημα ποιος ποδοσφαιριστής είναι καλύτερος ο Ρονάλντο ή ο Μέσι, επέλεξε τον Πορτογάλο.

Ο Πελέ σε συνέντευξη που παραχώρησε επισήμανε ότι τον δυσαρεστεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στο σημερινό ποδόσφαιρο σπουδαίοι παίκτες και ηγέτες και ότι θα πρέπει να διαλέξει μόνο ανάμεσα σε δύο.

Κάνοντας, ωστόσο, την επιλογή του επισήμανε ότι ο Ρονάλντο αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος στον κόσμο και ότι εαν έφτιαχνε μια δική του μεικτή κόσμου θα ήταν ο πρώτος που θα επέλεγε για να τη στελεχώσει.

«Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στον κόσμο είναι ο Ρονάλντο. Τον θαυμάζω και αν έπρεπε να δημιουργήσω μια ομάδα θα ήταν ο πρώτος που θα επέλεγα. Πάντως είναι θλιβερό που πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε δύο μόλις παίκτες. Παλιά ήταν αλλιώς», επισήμανε ο Πελέ.

Για το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο ποδόσφαιρο σχολίασε: «Παλιά ήταν ο Μπεστ, ο Μουρ, ο Ζαϊρζίνιο, ο Μπόμπι Τσάρλτον, ο Πελέ, ο Ζίκο, ο Μπεκεμπάουερ, ο Κρόιφ, ο Ζιντάν, ο Μαραντόντα. Τώρα είναι μόνο δύο, ο Μέσι και ο Ρονάλντο και αυτό δεν είναι καθόλου καλό».

Σχόλια