Αθλητισμός

Υπεύθυνος διαιτησίας στην Κύπρο ο Χιού Ντάλας

Μετά το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε στην Ελλάδα, ο Χιού Ντάλας μετακομίζει στην Κύπρο και αναλαμβάνει χρέη υπεύθυνου διαιτησίας στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σκωτσέζος πρώην διαιτητής είχε προσληφθεί από την ΕΠΟ με απολαβές που έφταναν τις 180.000 ευρώ όμως ποτέ δε φάνηκε το έργο του. Στις 31 Μαΐου αποτέλεσε παρελθόν από την ΕΠΟ, όμως δεν άργησε να βρει δουλειά

Η ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η ΚΟΠ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με τον Σκοτσέζο, πρώην διεθνή διαιτητή Hugh Dallas ο οποίος αναλαμβάνει Υπεύθυνος της Διαιτησίας στην ΚΟΠ.

Η συμφωνία με τον κ. Dallas είναι τριετούς διάρκειας και αντικαθιστά τον Ολλανδό Jaap Uilenberg του οποίου η συνεργασία με την ΚΟΠ, μετά από τέσσερα χρόνια, ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Dallas θα είναι Υπεύθυνος της Διαιτησίας στην ΚΟΠ για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των διαιτητών, θα είναι ο σύμβουλος του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας καθώς και σύμβουλος του Προέδρου της ΚΟΠ και της Εκτελεστικής Επιτροπής για θέματα διαιτησίας.

Επίσης, θα είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης των εκπαιδευτών των διαιτητών καθώς και των παρατηρητών διαιτησίας, θα έχει υπό την ευθύνη του την εκπαίδευση των κορυφαίων διαιτητών και θα επιβλέπει και θα αξιολογεί νεαρούς, υποσχόμενους διαιτητές.

Επιπλέον, μεταξύ των καθηκόντων του είναι η εκπόνηση πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας της ΚΟΠ για νεαρούς, υποσχόμενους διαιτητές και για τους κορυφαίους διαιτητές.

Ο Hugh Dallas είναι 58 ετών και είναι μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της διαιτησίας στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Σκοτίας ενώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA έχοντας τον τίτλο του Refereeing Officer μαζί με τους Περλουίτζι Κολίνα και Μαρκ Μπάτα.

Το συμβόλαιο και των τριών έχει ανανεωθεί πρόσφατα από την UEFA μέχρι το 2020 και μεταξύ των καθηκόντων τους, είναι η αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των διεθνών διαιτητών της UEFA καθώς και ο ορισμός των διαιτητών στις διοργανώσεις της UEFA.

Η ΚΟΠ καλωσορίζει τον κ. Dallas και του εύχεται κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του. Παράλληλα, ευχαριστεί τον κ. Uilenberg για την προσφορά του την τελευταία τετραετία και του εύχεται καλή συνέχεια σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».

Σχόλια