Αθλητισμός

Εισήγηση για υποβιβασμό Χανίων, Ξάνθης και Πανελευσινιακού

Μια πρόταση-σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ! Βασιζόμενη σε εκθέσεις της UEFA για στημένα ματς, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό της Ξάνθης, Χανίων και Πενελευσινιακού.

Μια αποκάλυψη που θα ταράξει τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό της Ξάνθης, των Χανίων και του Πανελευσινιακού.

Βασισμένη σε στοιχεία των φακέλων της UEFA για ύποπτα ματς (τα οποία προέρχονται από την εταιρεία Sports Radar και έχουν διαβιβαστεί στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Σιμιτζόγλου και Μπαξεβάνη) η εισηγήτρια του ερευνητικού τμήματος διαπίστωσε ευθύνη των τριών ομάδων σε χειραγωγημένα παιχνίδια.

Γι' αυτό τον λόγο λοιπόν πρότεινε στο δικαστικό τμήμα την ποινή του υποβιβασμού τους, αλλά και πρόστιμο που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ σε κάθε έναν από τους συλλόγους.

Μεταδίδοντας πάντως το ρεπορτάζ του, ο Κυριάκος Θωμαΐδης σημείωσε ότι είναι περίεργο το timing της συγκεκριμένης αποκάλυψης. Κι αυτό διότι ο Χρήστος Πανόπουλος είναι ο επικεφαλής της κίνησης των 11 (η οποία μεταξύ άλλων έχει διατυπώσει προτάσεις όπως η επαγγελματική διαιτησία) και δημιουργείται η αίσθηση ότι πρόκειται για εκδικητική ενέργεια από πλευράς του «συστήματος» και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

Σχόλια