default-image

Καραλής: Άθλος η παραμονή του Εργοτέλη

Μπάσκετ
Καραλής: Άθλος η παραμονή του Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνοντας πραγματικά πρωταθλητισμό στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές της Β΄ Εθνικής, ο Εργοτέλης κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να κερδίσει με το σπαθί του την παραμονή του στην κατηγορία.

Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι στην παρθενική τους συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία δημιούργησαν ένα σύνολο με ελλείψεις κυρίως στη θέση των ψηλών, όμως το πραγματικό σοκ ήρθε με την απόφαση του Αντρέα Ξενάκη να εγκαταλείψει την ενεργό δράση λίγο πριν τα Χριστούγεννα με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μακράκης να χάσει ένα από τα βασικά του όπλα.

Η απώλεια αποδείχτηκε πολύ σημαντική, ενώ ο τραυματισμός του Σκλήβα έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα καθώς ο Εργοτέλης έμεινε χωρίς ψηλό, ενώ υπήρχαν και αρκετά εσωτερικά προβλήματα. Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα ακολουθούσε το άλλο και οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε έμοιαζε θαύμα η παραμονή. Ποιος είπε ότι στις μέρες μας δε γίνονται θαύματα; Οι «κιτρινόμαυροι» απέδειξαν ότι γίνονται και παραγίνονται: Από το ματς με το Χολαργό και μετά μέτρησαν έξι νίκες σε οκτώ αγώνες και χωρίς να περιμένουν την εύνοια κανενός εξασφάλισαν την παραμονή νικώντας προχθές το Κορωπί εκτός έδρας σ' ένα ματς που έσπασε καρδιές και έφερε λιποθυμίες στους ανθρώπους του Εργοτέλη που είδαν την κατηγορία να χάνεται και να επανέρχεται με το άστοχο τρίποντο του Σκλάβου στην εκπνοή.

Το προχθεσινό ματς ήταν δύσκολο για τους παίκτες της κρητικής ομάδας, το άγχος πολύ, όμως η εμπειρία και η ευστοχία του Γιάννη Καραλή έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση για να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να φτάσουν στη νίκη παραμονής.

Ο ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στη εφημερίδα «Νέα Κρήτη» για τη φετινή πορεία της ομάδας του, για το ματς με το Κορωπί, ενώ επισήμανε ότι εφόσον έχει την υγεία του θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα χρονιά.

«Όταν έφυγε ο Αντρέας (σ.σ. Ξενάκης) ήταν μεγάλο σοκ γιατί αποτελούσε το στυλοβάτη της ομάδας. Χάσαμε ένα πολύ καλό παίκτη, έμπειρο και απίστευτα σημαντικό.  Όταν χτύπησε και ο Σκλήβας δεν είχαμε λύσεις. Έτσι βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος μαζευτήκαμε και μιλήσαμε. Υπήρχαν λίγες ελπίδες να σωθούμε, η ψυχολογία ήταν πολύ κακή, όμως αποφασίσαμε να κάνουμε μία τελευταία δυναμική προσπάθεια και ό,τι βγει. Είπαμε "εάν πέσουμε να πέσουμε με ψηλά το κεφάλι". Εκείνη την ώρα έλεγα ότι θα ήταν θαύμα να σωθούμε. Όμως η ομάδα ήταν δουλεμένη να πάει ως το τέλος και αυτό βγήκε στο παρκέ». Για  τον Γιάννη Καραλή αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν: «Η νίκη επί του Ηρακλείου. Εκεί άλλαξε η ψυχολογία μας και συνεχίσαμε με νίκες. Ήταν πάρα πολύ σημαντική νίκη και έπαιξε ρόλο στην πορεία μας».

Όσον αφορά στο ματς με το Κορωπί «υπήρχε απίστευτο άγχος και πίεση και φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Δεν ήμασταν καλοί». Ο ίδιος, ωστόσο, πέτυχε 31 πόντους αν και όπως λέει «εγώ παίζω χρόνια. Μόλις άρχισε ο αγώνας μου έφυγαν όλα».

Κι αν νομίζει κανείς ότι οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι μετά τη νίκη του Εργοτέλη κάτι τέτοιο δε συνέβη όπως εξομολογείται ο Γιάννης Καραλής. «Είχαμε αδειάσει. Δεν είχαμε κουράγιο να πανηγυρίσουμε. Τα δευτερόλεπτα που πέρασαν από το να ευστοχήσει ή να αστοχήσει ο Σκλάβος στο φινάλε πέρασε όλη η χρονιά από μπροστά μας. Ήταν πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ο Εργοτέλης πέτυχε άθλο μεγαλύτερο και από την περυσινή άνοδο».

Δεν παρέλειψε κλείνοντας να «ευχαριστώ τον κόσμο, που ήταν μαζί μας όλη τη χρονιά και μας βοήθησε σημαντικά, τους προπονητές και τη διοίκηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News