default-image

Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Εθνική από το Ευρωμπάσκετ

Μπάσκετ
Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Εθνική από το Ευρωμπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορατός φαίνεται να είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού της Εθνικής μας ομάδας από το Ευρωμπάσκετ του 2017.

Η κόντρα της FIBA Europe με την Ευρωλίγκα καλά κρατεί και  στη μέση μπαίνουν οι Εθνικές ομάδες. Με επιστολή της η FIBA Europe ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες ότι όποιες χώρες αποφάσισαν να διατηρήσουν ομάδες στην Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό.

Η FIBA Europe  είχε προειδοποιήσει γι’ αυτό πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις και τώρα κάνει πράξη τα όσα είχε πει. Μάλιστα ήδη η Σλοβενία αποβλήθηκε από το Ευρωμπάσκετ του 2017, απειλείται η Κροατία, ενώ στην Ελλάδα (λόγω… ΑΕΚ) δόθηκε διορία έως την Τετάρτη (20/04).

Ο αποκλεισμός δεν αφορά το Προολυμπιακό τουρνουά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επιστολή της FIBA Europe στην Ελλάδα αναφέρει:  “Η ομοσπονδία σας έχει χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών, που οργανώνονται από τη FIBA, όπως το Ευρωμπάσκετ του 2017. Σε περίπτωση που η ομοσπονδία σας έχει αποδείξει πως τα προαναφερθέντα δεν είναι αληθή, καλείται να υποβάλει τη διαφωνία της στη FIBA μέχρι την Τετάρτη, 20 Απριλίου”.

Την επιστολή υπογράφει ο Καμίλ Νόβακ, εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe.

Εν τω μεταξύ ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Πικ ανέφερε σε tweet του, αργά το βράδυ της Παρασκευής, πως υπό τιμωρία τελούν επίσης οι Ομοσπονδίες της Σερβίας, της Κροατίας, της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Λιθουανίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ, της Βοσνίας, της Σλοβενίας, της Πολωνίας και τη Ελλάδας!

Χωρίς την ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, πάντως, μάλλον η FIBA Europe θα χάσει περισσότερα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News