Αθλητισμός

Απειλείται με υποβιβασμό η Παναχαϊκή

Δεν έφταναν οι τιμωρίες για την αφαίρεση βαθμών στην Παναχαϊκή εξαιτίας της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής, ήρθαν και δύο διώξεις για «χειραγωγημένα» παιχνίδια.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, άσκησε πειθαρχικές διώξεις για «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και για «επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα», κατηγορίες που αν επιβεβαιωθούν η ομάδα θα τιμωρηθεί με υποβιβασμό.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους αγώνες με Αναγέννηση Καρδίτσας (1-0) και Τρίκαλα (0-3) στις 22 και 28 Φεβρουαρίου. Για να κριθεί η Παναχαϊκή υπαίτια πρέπει να υπάρχει εμπλοκή αξιωματούχου της ενώ «σε περίπτωση μη εμπλοκής αξιωματούχου της υπαίτια θεωρείται σε κάθε περίπτωση η ομάδα ή ομάδες όταν εμπλέκονται στο αδίκημα περισσότεροι του ενός ποδοσφαιριστές της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Στέφανος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχικές διώξεις:

- Σε βάρος της Παναχαϊκής 2005, νομίμως εκπροσωπουμένης, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας πρωταθλήματος Football League, 22/2/2016, Παναχαϊκή 2005 - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0).

- Σε βάρος της Παναχαϊκής 2005, νομίμως εκπροσωπουμένης, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας πρωταθλήματος Football League, 28/2/2016, Τρίκαλα - Παναχαϊκή 2005 3-0).

Σχόλια