Αθλητισμός

Δεν ανησυχούν στον ΟΦΗ για τα περί εκκαθαρίσεων

Τα δεδομένα για τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, αλλά και αυτές που σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, είναι μια διαδικασία με συγκεκριμένη νομική «ανάγνωση».

Νέες αναφορές θέλουν τον ΟΦΗ να έχει «θέμα» τους επόμενους μήνες, λόγω του νέου Αθλητικού Νόμου, όμως στην ομάδα του Ηρακλείου δεν ανησυχούν, αλλά παραμένουν σε εγρήγορση.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού επισημαίνει ότι, αν δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, δεν μπορεί να γίνει επανασύσταση και για κάθε ενδιαφερόμενο θα προκύψει αναβίωση της χρεωμένης ουσιαστικά ΠΑΕ.

Στη Λάρισα συμβαίνει αυτή τη στιγμή το εξής αξιοσημείωτο: να υπάρχουν δύο ΠΑΕ.

Για τον ΟΦΗ τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Ακολουθεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες του ισχύοντος Νόμου (άρθρο 111, 2725, 1999) περί επαγγελματικού αθλητισμού και «τρέχει» την εκκαθάριση με γοργούς ρυθμούς.

Οι σχετικές προβλέψεις αναφέρουν ότι με το τέλος της αγωνιστικής σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί και η σχετική διαδικασία, καθώς με την κείμενη νομοθεσία σημείο-κλειδί είναι η περαίωση της εκκαθάρισης μέσα στις νόμιμες προθεσμίες.

Από 'κει και πέρα, αν τους επόμενους μήνες έρθει τελικά προς ψήφιση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, είναι πιθανό να ανατραπούν τα δεδομένα. Ακόμα όμως και σ' αυτή την περίπτωση, στον ΟΦΗ θεωρούν ότι δε θα τους αφορά. Πάντως, όπως τονίζει ο νομικός της ομάδας Μανόλης Φωτάκης, παραμένουν σε εγρήγορση και στο επόμενο διάστημα θα γίνουν επαφές για μια πιθανή μεταβατική διάταξη, ώστε να τεθεί ομαλά σε ισχύ η νέα τάξη πραγμάτων.

Σχόλια