Αθλητισμός

Πάει Ντουμπάι και Τυνησία ο Στεφανουδάκης

Η Παραολυμπιακή χρονιά 2016 ανοίγει την αυλαία της για το Μανώλη Στεφανουδάκη, αποτελώντας μια χρονιά με πλούσια αθλητική ατζέντα και με κορυφαίο γεγονός την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Οι μεγάλοι αγώνες όμως ξεκινούν από τώρα, καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ακοντισμού από την Κρήτη ταξιδεύει το Σάββατο 12 Μαρτίου για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εκεί καλείται αρχικά στις 14 και 15 Μαρτίου, να συμμετάσχει στο  Sharjah 6th International Athletics Meeting και στη συνέχεια, στις 17 - 20 Μαρτίου, στο 8th FAZAA International Athletics Competition - Grand Prix, μια μεγάλη διοργάνωση, στην οποία ο Στεφανουδάκης συμμετέχει για 6η συνεχόμενη χρονιά. Και στις δύο διοργανώσεις θα αγωνιστεί τόσο στον ακοντισμό όσο και στη σφαιροβολία.

Ακολούθως, θα ταξιδέψει απευθείας για την πρωτεύουσα της Τυνησίας, όπου στις 24 - 26 Μαρτίου θα δώσει ακόμα μία σημαντική μάχη στο Tunis International Meeting - Grand Prix.

Σε δήλωσή του για τις σπουδαίες διοργανώσεις που θα δώσει παρών, ο Μανώλης Στεφανουδάκης είπε τα εξής: «Με τις γνωστές πλέον διοργανώσεις του Ντουμπάι και της Τυνησίας μια δύσκολη αλλά πολύ σημαντική χρονιά ξεκινάει. Με τη συμμετοχή μου σε αυτούς τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος έλεγχος του εαυτού μου, των προπονήσεων αλλά και των δυνάμεών μου.

Θα προσπαθήσω για άλλη μια φορά να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Όνειρο μου είναι να δω για άλλη μια φορά την ελληνική σημαία να κυματίζει τόσο στην ασιατική όσο και στην αφρικανική ήπειρο. Θα προσπαθήσω να προσθέσω μερικές ακόμα γραμμές στην αθλητική ιστορία του τόπου μου.

Μια ιστορία που γράφεται με την βοήθεια και το ενδιαφέρον αρκετών σημαντικών ανθρώπων. Θα ήταν λοιπόν παράλειψη μου αν δεν τους χάριζα το ελάχιστο που μπορώ, ένα ευχαριστώ.

Πρώτα απ' όλους θέλω να το πω στους προπονητές μου Σκαντζάκη Ιπποκράτη, Βαρβεράκη Γιώργο και Ιωαννίδη Ιάκωβο που με υπομονή, επιμονή και απόλυτη επαγγελματικότητα συνεισφέρουν τα μέγιστα καθημερινά.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η οποία στηρίζει όλους τους αθλητές της προ - εθνικής ομάδας καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής μας στο 8th FAZAA International Athletics Competition - Grand Prix.

Όμως, ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει και στα μέλη των εταιρειών, ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ, μεγάλου μου χορηγού για 3η συνεχόμενη χρονιά, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε., G&G - Ανασυσκευασίες,  ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε, MINOAN LINES, ΖΑΡΟΣ Α.Ε., ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., CRETA INTERCLINIC, MACRON, ΚΕΝΤΗΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, που αποφάσισαν φέτος να είναι αρωγοί και συμπαραστάτες μου στο δύσκολο ταξίδι του πρωταθλητισμού στηρίζοντας με οικονομικά για μια ακόμα φορά.

Αναχωρώ λοιπόν δίνοντας ξανά την γνωστή υπόσχεση: Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό, αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν και στηρίζουν την προσπάθεια και το όνειρο μου αυτό!»

Σχόλια