Αθλητισμός

Θέλει διάρκεια στα θετικά σημεία

Η πρώτη... παράσταση του ανανεωμένου ΟΦΗ είχε πολλά θετικά στοιχεία και, όπως είναι φυσικό, η επομένη της νίκης με το Ηράκλειο βρήκε την ομάδα σε κατάσταση ευφορίας. Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στο ΒΑΚ, όμως ο Νίκος Νιόπλιας φροντίζει ήδη να περνάει τα "μηνύματά" του.

Ο 51χρονος τεχνικός δε θέλει να υπάρχει ούτε... σημάδι εφησυχασμού, όχι μόνο επειδή ακολουθεί ο κομβικής σημασίας αγώνας με την Κηφισιά, αλλά επειδή θέλει μέσα από την καθημερινή δουλειά η ομάδα να ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

Βέβαια, παρά τη χαμηλή δυναμική του προχθεσινού αντιπάλου, τα πρώτα στοιχεία μπορούν να καταγραφούν. Είναι δεδομένο ότι με την παρουσία των νέων παικτών (όσων έκαναν ντεμπούτο) η ποιότητα ανέβηκε, όμως ακόμη σημαντικότερο είναι ότι έχουν ανέβει οι αντίστοιχοι δείκτες στις προπονήσεις.

Το ματς της Κυριακής ήταν ένα δείγμα εφαρμογής όσων ζητάει από τους παίκτες ο Νιόπλιας. Καλή κυκλοφορία, με γρήγορη κίνηση των παικτών, τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς αυτή στα πόδια. Άλλωστε, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών δεν υπήρχε φόβος σε κανένα σημείο να βάλουν την μπάλα στη... φωτιά, δηλαδή ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, ελευθερώνοντας αρκετούς χώρους στα πλάγια από όπου ξεκίνησαν και τα γκολ. Αρκεί να θυμηθεί κάποιος ότι το δεύτερο τέρμα προήλθε από πάσα του Περογαμβράκη, που από επιθετικός περιοχής έκανε κίνηση δεξιού χαφ, και το τρίτο από σέντρα του Κιάσσου, που βρέθηκε από δεξιά κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Η τακτική, μέσα από την οποία θα "ξεκλειδώνει" τις κλειστές άμυνες, θα είναι από τα "όπλα" του ΟΦΗ για τη συνέχεια, όπως και η ενέργεια που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, το πεδίο έχει αλλάξει συνολικά το τελευταίο 20ήμερο στο Βαρδινογιάννειο.

Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται φυσικά συνέχεια, αφού χωρίς διάρκεια δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος.

Σχόλια