Αθλητισμός

Στις 19 Μαρτίου ξεκινά το Παιδικό ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παγκρήτιο Στάδιο η συγκέντρωση στελεχών του Δήμου Ηρακλείου με εκπροσώπους των συλλόγων,  αθλητικών κέντρων, διαιτητών και ιατρών για το 5ο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου  που θα διοργανώσει ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός.   

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου κ. Κώστας Βαρδαβάς, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ομάδων, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του  Δήμου για το 2016 και τόνισε το ιδιαίτερο βάρος που δίνει ο Οργανισμός στην διοργάνωση  τουρνουά για μικρά παιδιά. Επίσης μεγάλη σημασία έχει η συνεχής επιμόρφωση των προπονητών και διαιτητών.

Ειδικά για το τουρνουά του Παιδικού Ποδοσφαίρου που διοργανώνει εξ' ολοκλήρου ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ είπε ότι προσφέρει τη δυνατότητα σε 3.5 χιλιάδες μικρούς αθλητές να συμμετάσχουν  με κυρίαρχο  στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και την ενίσχυση των υψηλών αξιών του αθλητισμού,  όπως η ευγενής άμιλλα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν  και τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Γεώργιος Βουρεξάκης που έθεσε τις προτεραιότητες του οργανισμού καθώς και οι κ.κ.  Νεκτάριος Ανδρεαδάκης και Ιωάννης Τσαπάκης, Δημοτικοί σύμβουλοι & μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής  του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Την συνάντηση χαιρέτησε και ο κ. Νίκος Συριγωνάκης εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα Αθλητισμού.

Ο  υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος κ. Σωτήρης Συνάνης, αφού έκανε απολογισμό για το 2015, παρουσίασε  τη φετινή προκήρυξη του τουρνουά  και επικεντρώθηκε στις αλλαγές κάποιων κανονισμών. Τέλος εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων για την επιτυχία του τουρνουά, μια επιτυχία που περνάει από την ασφάλεια όλων των παιδιών και την απόλαυση τους για το παιχνίδι. Η ηλικία των παιδιών που συμμετέχουν είναι από 5 μέχρι και 15 χρονών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1.Γεννημένοι τα έτη    2000   αγωνίζονται 11Χ11

2.    «            «      2001-02 αγωνίζονται 11Χ11

3.    «            «      2003-04 αγωνίζονται 11Χ11 &  9X9

4.    «            «      2005-06 αγωνίζονται   9X9  &  8Χ8

5.    «            «      2007-08 αγωνίζονται   8Χ8

6.    «            «      2009-10 αγωνίζονται   8Χ8  &  7Χ7

Ακολούθησε  διάλογος, απόψεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους για την καλύτερη διεξαγωγή και λειτουργία του τουρνουά.

Στους υπεύθυνους των ομάδων δόθηκε η προκήρυξη του τουρνουά, η δήλωση, η κατάστασης συμμετοχής και η τροποποίηση των κανονισμών για τις μικρές ηλικίες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής, υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 29-2-2016.

Οι καταστάσεις συμμετοχής με την υπογραφή ιατρού (παθολόγου ή καρδιολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής), υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 29-2-2016.

Η έναρξη των αγώνων είναι το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και όλα τα έξοδα (διαιτητών, ιατρών, επάθλων) καλύπτονται από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ.  

Σχόλια