Αθλητισμός

ΟΦΗ - Δείγμα γραφής με τρόπο ανάπτυξης Νιόπλια

ΝΑΙ, το ματς ΟΦΗ-Ηράκλειο, δεν αντέχει σε κριτική, όπως δεν άντεχαν και άλλα παρόμοια στο παρελθόν. Αντέχει όμως σε ευοίωνες επισημάνσεις, που δείχνουν τη δημιουργία μιας νέας αγωνιστικής ταυτότητας στην κρητική ομάδα.

ΕΝΑ ευκρινές δείγμα, αναφορικά με το νέο αγωνιστικό πρόσωπο, με εμφανείς τις οδηγίες να παραχθεί σύγχρονο ποδόσφαιρο, μέσα από την ανάπτυξη, με την μπάλα κάτω, με πάσες και μπροστά από τα σέντερ μπακ των άλλων, με επιχειρήσεις στον άξονα…

ΑΥΤΗ ήταν μια φωτεινή διαφορά που δίνει αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές και ενδιαφέρον στην κερκίδα, μακριά από μόνιμες επιλογές του παρελθόντος, με σέντρες και σέντρες κι όπου κάτσει και γκέλες από την αδυναμία συνοχής.

ΗΤΑΝ μια καλή προπόνηση για τα σχέδια του Νιόπλια, γιατί ουσιαστικά το τεστ με τη βαρύνουσα σημασία θα είναι το επόμενο παιγνίδι με την Κηφισιά στο «Ζηρίνειο», όπου υπάρχουν και τα στάνταρ να παίξεις μπάλα, λόγω γηπέδου και αντιπάλου.

ΑΝ θέλουμε να μιλήσουμε παραπάνω για το χθεσινό ματς, θα λάβουμε ως ικανό το διάστημα 15 με 45. Ουσιαστικά από το διάστημα που άρχισε να βρίσκεται ρυθμός, με το 1-0, μετά το αρχικό διάστημα που και ο ΟΦΗ ψαχνόταν.

ΓΙΑ το δεύτερο ημίχρονο, ακόμη κι αν ήθελε να παίξει ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε, αφού ο ρυθμός έπεφτε από τα συνεχή πεσίματα των αντιπάλων, που έσκασαν από την πίεση, δοξάζοντας τις κράμπες.

Η ΟΥΣΙΑ είναι πως ο ΟΦΗ με την πρώτη του Νιόπλια, έδειξε στοιχεία ομάδας, που διαθέτει τον ηγέτη στον πάγκο και ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν από αυτό που λέμε, τι γυρεύουν ακριβώς στον αγωνιστικό χώρο.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ πως η μπάλα περνούσε από τα πόδια του Φραγκουλάκη και του Κιάσσου, που κρατούσαν τη μπάλα και τη μοίραζαν, όπως και έναν Χαντί που έχει το γκολ καλύπτοντας με ιδανικό τρόπο την ταχύτητα, με το ταλέντο να εκτελεί με τη μία και να βρίσκει δίχτυα.

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ το κοουτσάρισμα του Νιόπλια. Με διαρκείς οδηγίες και εντολές. Έβλεπες τον πάγκο και ένοιωθες μια άλλη σιγουριά. Με τον Κολιτσιδάκη, τον Βλαστό και τους παίκτες να έχουν  πεποίθηση στα πρόσωπά τους.

ΑΝ έλλειπε κάτι έξτρα από το χθεσινό παιγνίδι, σε σχέση με τα προηγούμενα, ίσως να ήταν ο Πατινιώτης!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο «Ζηρίνειο». Όλα τα σπουδαία και μεστά θα είναι εκεί!

Στ. Μ.

(Από τα "Σφηνάκια" της έντυπης έκδοσης)

Σχόλια