Αθλητισμός

Έτρεξε και έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αρκετοί ήταν αυτοί που πήραν μέρος στον αγώνα δρόμου-πεζοπορίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων  Κρήτης την περασμένη Κυριακή στο Βενεράτο συνδυάζοντάς τον με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Συνδιοργανωτές ήταν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Δαφνών, Βενεράτου, Αυγενικής, Σίβα, Κερασιών και οι κοινότητες Δαφνών, Αυγενικής, Βενεράτου, Σίβα και Κερασσών.

Στον αγώνα 7χλμ νικητής αναδείχτηκε ο Νικόλαος Καμπιτάκης, ενώ ακολούθησε ο Μανόλης Σηφάκης και ο Γιάννης Ζερβάκης. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Αργυρώ Πλουμή, δεύτερη ήταν η Μαρίνα Οικονομάκη και τρίτη η Αναστασία Χαχαριδάκη.

Επίσης έγινε αγώνας 1500 μέτρων, όπου έτρεξαν αγόρια και κορίτσια δημοτικών και γυμνασίων.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Βενεράτου πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις όσων αθλητών-τριών του ΣΜΚ διακρίθηκαν το 2015 και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η Μαυραντωνάκη Εύα (Παγκορασίδων Α'- 4η στην Ελλάδα), η Θανοπούλου Νέλη (Παγκορασίδων Β΄- 1η στην Κρήτη στο τρίαθλο & 1η σε σχολικούς αγώνες στο νομό Ηρακλείου), η ομάδα 4Χ300 (Παμπαίδων Α - 8οι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα) αποτελούμενη από τους αθλητές Βιολάκη Κων/νο, Σταμπούλο Θάνο, Τσαγκαράκη Μάνο και Δημόπουλο Αλέξανδρο, ο Καμπαξής Παντελής (εκπροσώπησε τον ΣΜΚ και την Ελλάδα σε τρία Παγκόσμια πρωταθλήματα), η Μαρκάκου Στέλλα (έτρεξε στην διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη -Αθήνα 500 χλμ.),  ο Κατσαράκης Στάθης (έτρεξε στην διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη -Αθήνα 500 χλμ.), ο Παπαμιχαήλ Γιάννης (έτρεξε στην διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη), ο Ξενιτίδης Σπύρος (1ος στο στρατιωτικό πρωτάθλημα 100χλμ), οι Ταβλαδωράκης Χαρίλαος- Κουτσουπιάς Δημήτρης-Φανουργάκης Δημήτρης-Πλουμή Αργυρώ-Μπέτυ Φλόρα-Νικολιδάκης Γιώργος- Σερπετσιδάκης Γιώργος -Στυλλιανάκης Μιχάλης- Δασκαλάκης Μανόλης-Καρκαλέτσης Θόδωρος-Καλουρής Αντώνης-Σκουρβουλιαννάκη Μαρία-Σηφάκης Μανώλης -Αλεβυζάκης Γιώργος- Σηφάκης Γιώργος-Σηφάκη Μαγδαλινή-Καμπιτάκης Νικόλαος-Τσομπανίδης Βασίλης-Στιβακτάκη Ελένη- Μαρτιμιανάκη Ελευθερία-Μαυρακάκης Ανδρέας-Κυπριωτάκης Μανώλης (έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας 5& 10 χλμ), ο Βαρβεράκης Γιώργος (προπονητής από την Αυγενική), η Περδικάκη Ειρήνη από τις Δαφνές (1η στην Ελλάδα στο ομαδικό του ασαμπλ στην ρυθμική γυμναστική με την ομάδα του Ν.Καζαντζάκη).

Επίσης βραβεύτηκαν οι προπονητές της ακαδημίας του ΣΜΚ, Σπανός Αθανάσιος και Γιανναδάκη Εμμανουήλ.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου τους εθελοντές που βοήθησαν και τους χορηγούς Τεχνικό γραφείο Καπελάκη Ιωσήφ Βενεράτο την βιοτεχνία κρουασάν Μαυροφρύδη την ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. τις εταιρείες εμφιάλωσης Silva- Ευροσύνη- και Δουλουφάκης και το καφέ Φαντάστικο Βενεράτο

Αναβλήθηκε το Heraklion City Trail

Αναβάλλεται ο αγώνας δρόμου city trail, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 31 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Η σοβαρότητα του αγώνα σε σχέση με το πολύ λίγο χρονικό διάστημα που απέμεινε δεν επέτρεπε την πραγματοποίησή του στο πλαίσιο και στη σοβαρότητα που θα θέλαμε.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι μέσα από τον αγώνα να αναδειχθούν τα πολύ σημαντικά μνημεία της πόλης μας. Έτσι και με παρότρυνση της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του αρμόδιου αντιδημάρχου κυρίου Γεωργίου Βαρδαβά ο αγώνας μεταφέρεται στην αρχή του καλοκαιριού».

Σχόλια