Αθλητισμός

Τι λέει η Ευρωλίγκα για το Νταρουσάφακα-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τοποθετήθηκε χωρίς να πάρει επί της ουσίας θέση η Ευρωλίγκα όσον αφορά στην αναμέτρηση-παροδία Νταρουσάφακα-Μακάμπι Τελ Αβίβ στην αυλαία των ομίλων της διοργάνωσης.

Η διοργανώτρια αρχή ξεκαθαρίζει πως από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της τηρούνται οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA, ενώ παράλληλα τονίζει πως θα καταθέσει προτάσεις για τη βελτίωση του παιχνιδιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Για τα όσα συνέβησαν στο Νταρουσάφακα-Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Δεκεμβρίου του 2015, η Ευρωλίγκα ανακοινώνει τα εξής:

1. Σε όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας εφαρμόζονται οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA.

2. Στο συγκεκριμένο ματς εφαρμόστηκαν οι επίσημοι κανόνες μπάσκετ, όταν στο τέλος της τέταρτης περιόδου η φιλοξενούμενη ομάδα προσπαθούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη με πάνω από 11 πόντους διαφορά.

3. Από την ίδρυσή της το 2000, η Ευρωλίγκα κάνει ετήσια σεμινάρια, όπου συμβάλλουν στη βελτίωση των επίσημων κανονισμών της FIBA. Αυτό οφείλεται αρκετά στη συνεισφορά των προπονητών στις ετήσιες συναντήσεις τους, στην Επιτροπή Διαιτησίας, στα στελέχη της λίγκας και άλλους εμπλεκόμενους. Οι προτάσεις αυτές πηγαίνουν στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA, όπου υιοθετείται η πλειοψηφία τους.

4. Η Ευρωλίγκα θα συμβουλευτεί τα στελέχη της προκειμένου να βρει μία πιθανή λύση για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ματς Νταρουσάφακα-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε να μην μετρούν οι πόντοι στις παρατάσεις, σε παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Αυτή και άλλες προτεινόμενες βελτιώσεις θα σταλούν στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA για διαβούλευση. Οι επόμενες αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς της FIBA αναμένεται να ανακοινωθούν για τη σεζόν 2016/17».

Σχόλια