Αθλητισμός

Η μεγαλύτερη αποστολή από την Κρήτη στον Κλασικό Μαραθώνιο

Η Κρήτη και δη το Ηράκλειο έχουν μεγάλη παράδοση (και) στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η μεγαλύτερη αποστολή από τη Μεγαλόνησο για το φετινό μεγάλο ραντεβού (Κυριακή 8 Νοεμβρίου) έρχεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας με 74 συνολικά άτομα που ταξιδεύουν για να ζήσουν τη ξεχωριστή εμπειρία... στα χνάρια του Σπύρου Λούη...

Στη neakriti.gr μίλησε ο προπονητής του Συλλόγου Δημήτρης Μανελάκης που τόνισε πως "πάνω από όλα είναι η συμμετοχή" και πρόσθεσε πως "ως Έλληνες πρέπει να δείχνουμε ενδιαφέρον για αυτό το αυθεντικό κομμάτι του αθλητισμού που έχει συνδεθεί όσο λίγα με τη χώρα μας". Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι και τον προσωπικό του στόχο (μετά τον τερματισμό) ο Δημήτρης είπε: "Αν μπορώ να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ και να κατέβω κάτω από τις 3 ώρες και τα 30 λεπτά". Να σημειωθεί πως μέσα στην αποστολή βρίσκονται αθλητές-τριες που θα ζήσουν αυτή την εμπειρία πρώτη φορά, όπως για παράδειγμα την Αναστασία Μαλλιαρού που σχολίασε: "Εύχομαι να τα καταφέρω και κυρίως όλο και περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στο μέλλον".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου ενόψει της σπουδαίας διοργάνωσης αναφέρει:

"Λίγες ώρες απομένουν πριν ζήσουμε και φέτος το δικό μας δρομικό όνειρο. Η στιγμή να σταθούμε στην αφετηρία της ιστορικής διαδρομής του 33ου  Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας πλησιάζει και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ηρακλείου θέλει να ευχηθεί σε όλα τα μέλη του που τολμούν να ζήσουν αυτό το περιπετειώδες δρομικό όνειρο, καλή επιτυχία!

 Για όσους και όσες συμμετέχουν (47 αθλητές και αθλήτριες) στα αγωνίσματα των  5 χλμ. και 10 χλμ. θα πρέπει να σκέφτονται ότι θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν τη χαρά να μπουν μέσα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο υπό τις ιαχές χιλιάδων θεατών. Άλλωστε η  συμμετοχή τους αποκτά διπλή σημασία, αφού θα είναι οι άνθρωποι που θα υποδεχτούν τους Μαραθωνοδρόμους του Συλλόγου μας και γι΄αυτό θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων. Για τα 27 μέλη μας νέους και παλαιότερους μαραθωνοδρόμους που θα αντικρίσουν το ιστορικό στάδιο έπειτα από 42,195 μέτρα ευχόμαστε να έχουν έναν καλό και κυρίως υγιή τερματισμό. Να έχουν πάντα στο νου τους ότι πρωταρχικός στόχος είναι να εκπληρώσουν το όνειρο για το  οποίο τόσο πολύ μόχθησαν τους προηγούμενους μήνες. Σημασία δεν έχει ο χρόνος γιατί πολύ απλά: Όσο αργά και να πηγαίνεις  πάντα θα είσαι πιο γρήγορος απ΄όσους δεν ήρθαν! Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Υ.Ηρακλείου εύχεται σε όλη την αποστολή, η οποία απαριθμεί συνολικά 74 αθλητές και αθλήτριες καλό ταξίδι και καλή αντάμωση με όλους στο Ιστορικό στάδιο"!

             Το τριήμερο πρόγραμμα

Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων θα τιμήσει του καλύτερους Μαραθωνοδρόμους της χρονιάς με το Βραβείο του κορυφαίου για το 2015, σε ένα διεθνούς επιπέδου Gala που θα λάβει χώρα απόψε το βράδυ. Η επόμενη ημέρα (αύριο, Σάββατο) χαρακτηρίζεται από την Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού. Θα ακολουθήσει ο ίδιο ο αγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή, στον οποίο οι διοργανωτές περιμένουν περισσότερους από 16.000 δρομείς.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά του θεσμού AIMS BMR στην Αθήνα, όπου θα αναγνωριστούν οι καλύτεροι δρομείς του 2015, Οι υποψήφιοι ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την AIMS και είναι οι Κενυάτες Eliud Kipchoge και Gladys Cherono, η αθλήτρια από την Αιθιοπία Mare Dibaba και ο  Ghirmay Ghebreslassie από την Ερυθραία. Οι νικητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα προκύψουν μετά από ψηφοφορία η οποία αυτή τη στιγμή εξελίσσεται, μεταξύ των 180 μελών της AIMS.

Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια