Αθλητισμός

Η Αμερικανική Λίγκα λέει «όχι» στον Τζέραρντ

Με την επιστροφή του Στήβεν Τζέραρντ στα πάτρια εδάφη, φούντωσαν οι φήμες που τον ήθελαν να ξαναφοράει την κόκκινη φανέλα. Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής έχει ήδη συμφωνήσει με τον Κλοπ και θα προπονείται με την Λίβερπουλ έως τις 15 Ιανουαρίου όταν και ξεκινά η προετοιμασία για το αμερικανικό πρωτάθλημα. Και το σενάριο για δανεισμού του στους Κόκκινους δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια…

Η MLS (Λίγκα του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου) όμως, έχει διαφορετική άποψη και δεν δείχνει πρόθυμη για καμία διαπραγμάτευση. Ο επίτροπος της MLS Νταν Γκάρμπερ, ο οποίος υπήρξε ο μεσάζον για την μετακίνηση του Τζέραρντ στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα, ξεκαθάρισε ότι το συμβόλαιο του παίκτη αποκλείει κάθε ενδεχόμενο δανεισμού του (ακόμα και λίγους μήνες) σε ομάδα άλλου πρωταθλήματος.

Όπως δήλωσε ο Γκάρμπερ: «Ο ρόλος των μεγάλων και ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών μας είναι κυρίως η προώθηση και διαφήμιση του MLS. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε το κύρος του αθλήματος στη χώρα και κάτι τέτοιο θα το έπληττε, δυσαρεστώντας τους οπαδούς.».

Για να ξαναβρεθεί λοιπόν στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ ο Τζέραντ θα πρέπει η Λίβερπουλ να πληρώσει για την εξαγορά του συμβολαίου του. Από την στιγμή όμως που έφυγε ως ελεύθερος για την Αμερική, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.

Σχόλια