default-image

Το σενάριο... τρέλας για το Euro 2016

Αθλητισμός
Το σενάριο... τρέλας για το Euro 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τρίτος καλύτερος των προκριματικών προκρίνεται απευθείας και χωρίς μπαράζ στην τελική φάση του Euro.

Βέβαια για να προκύψει αυτός -μεταξύ όλων των τρίτων των ομίλων- αφαιρούνται οι βαθμοί που έχει τυχόν πάρει απ' τον τελευταίο του γκρουπ του (εφόσον αυτό αποτελείται από έξι ομάδες).

Αυτή την ώρα, λοιπόν, η Ουγγαρία είναι αγκαλιά με το να δώσει το «παρών» στη Γαλλία, ούσα στην κορυφή της σχετικής λίστας. Κι αυτό γιατί έχει 16 βαθμούς και της αφαιρείται μόλις ένας στην «ειδική βαθμολογία των τρίτων».

Στους Ούγγρους έκατσε… σπέσιαλ το ότι η Ελλάδα τερμάτισε στην τελευταία θέση, καθώς απέναντί μας έχει μια ήττα και μια ισοπαλία, κάτι που ουσιαστικά της στερεί μόλις έναν πόντο και την ρίχνει στους 15 (πάντα στην «ειδική βαθμολογία των τρίτων»).

Η ΜΟΝΗ ομάδα που μπορεί να τους κλέψει το απευθείας εισιτήριο είναι η Τουρκία, με τον όμιλό της να ρίχνει αυλαία την Τρίτη. Οι γείτονες έχουν τώρα 15 βαθμούς και εφόσον νικήσουν την αδιάφορη Ισλανδία πάνε στους 18. Δεν τους αρκεί βέβαια αυτό για να ξεπεράσουν τους 15 της Ουγγαρίας στην «ειδική βαθμολογία».

Θέλουν παράλληλα διπλό του Καζακστάν μέσα στη Λετονία, προκειμένου η δεύτερη να πέσει στην τελευταία θέση. Σε ένα τέτοιο σενάριο, απ' την Τουρκία θα αφαιρεθούν μόλις δύο βαθμοί (έχει δύο ισοπαλίες με τους Λετονούς) και θα πάει στους 16, στο +1 δηλαδή από Ουγγαρία, παίρνοντας απευθείας πρόκριση ως καλύτερη τρίτη.

Αν οι Καζάκοι δεν νικήσουν και μείνουν στον πάτο, τότε οι 18 πόντοι της Τουρκίας (μιλάμε πάντα αν κι αυτή νικήσει τους Ισλανδούς) θα γίνουν 12 στην ειδική βαθμολογία, καθώς έχουν νικήσει δις το Καζακστάν και η Ουγγαρία θα πάει Γαλλία!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News