Αθλητισμός

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του Βέροια-Ολυμπιακός

Όπως όλα δείχνουν ανοίγει εκ νέου ο φάκελος που αφορά τη χειραγώγηση της αναμέτρησης ανάμεσα στη Βέροια και τον Ολυμπιακό μετά την κατάθεση του Πέρεθ.

 Η «Βασίλισσα του βορρά» απαλλάχτηκε και στους τρεις βαθμούς της αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά μετά την κατάθεση - ομολογία του Γκιγέρμο Πέρεθ ότι το ματς στήθηκε από την πρώην ομάδα του για στοιχηματικούς λόγους, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναμένεται να ζητήσει την αναψηλάφηση της υπόθεσης.

Η αναψηλάφηση προβλέπεται στο άρθρο 127 του ν.2725/'99, ενώ στο άρθρο 20 του κανονισμού λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναφέρεται ότι «...1. Η αναψηλάφηση μπορεί να αφορά μια οριστική ή εκτελεστή απόφαση ενός άλλου αθλητικού ή δικαιοδοτικού οργάνου που δεν υπόκειται σε προσφυγή ή έφεση ενώπιον του διαιτητικού Δικαστηρίου... δ. αν η προσβαλλόμενη απόφαση στηρίζεται σε ψευδή κατάθεση μάρτυρα...».

Όταν η Βέροια απολογήθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ προσκομίστηκε από τους ανθρώπους της έγγραφη δήλωση του Ισπανού ποδοσφαιριστή, ο οποίος φερόταν να δηλώνει ότι το επίμαχο παιχνίδι ήταν «καθαρό». Η δήλωση όμως παίζει... μπουνιές με όσα κατάθεσε στην απολογία του ο Πέρεθ στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη.

Και γι' αυτό αναμένεται να γίνει αναψηλάφηση της υπόθεσης από το διαιτητικό δικαστήριο.

Σχόλια