Αθλητισμός

«Καθαρός» δηλώνει ο Πλατινί για όσα του καταλογίζουν

Παρά το γεγονός ότι ο Ελβετός εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Μισέλ Πλάτινι κάτι ανάμεσα σε μάρτυρα και κατηγορούμενο, ο πρόεδρος της UEFA δηλώνει απόλυτα ψύχραιμος και καθαρός.

Ο Πλατινί τονίζει ότι τα λεφτά που πήρε από τον Μπλάτερ δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές της FIFA to 2011 και ότι η πληρωμή έγινε σε εκείνο το χρονικό σημείο γιατί τότε αποφάσισε να ζητήσει τα οφειλόμενα!

«Ο κύριος Μπλάτερ με ενημέρωσε όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως σύμβουλος στη FIFA ότι δεν θα πληρωνόμουν άμεσα όλο το ποσό για τις υπηρεσίες μου λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε τότε η παγκόσμια ομοσπονδία. Δεν αμφέβαλλα όμως ούτε στιγμή ότι κάποια στιγμή θα με πλήρωναν, έτσι δεν κυνήγησα το θέμα. Δεν ασχολήθηκα ξανά με το θέμα μέχρι που τελικά ζήτησα την πληρωμή μου το 2011. Το γεγονός ότι η πληρωμή έγινε λίγους μήνες πριν τις εκλογές της FIFA είναι εντελώς άσχετο αφού δεν είχα σκοπό να είμαι υποψήφιος».

Όσο για τον ανησυχεί για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Μισέλ Πλατινί τόνισε ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα και σκοπεύει ακόμα να είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA.

«Είμαι πολύ ψύχραιμος απόλυτα ήρεμος σε σχέση με την έρευνα αφού δεν έχω τίποτα για να ανησυχώ. Ξέρω εδώ και καιρό ότι θα γίνω στόχος αβάσιμων επιθέσεων και ότι αυτές θα συνεχιστούν μέχρι να γίνουν οι εκλογές στη FIFA.

Παραμένω αποφασισμένος για την υποψηφιότητα μου, έτσι ώστε να μπορέσω να κάνω τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να επανέλθει η αξιοπιστία στη FIFA. Θέλω να φέρω το ποδόσφαιρο ξανά στο επίκεντρο και να βοηθήσω στην εξέλιξη αυτού του όμορφου αθλήματος

Σχόλια