Αθλητισμός

Τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους στον Κοινωνικό Αθλητισμό

Εκπρόσωποι των αθλητικών ενώσεων του νησιού που στηρίζουν και ενισχύουν την καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Αθλητισμού, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης και δίνει το δικαίωμα σε εκατοντάδες παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών να εγγραφούν δωρεάν σε αθλητικές ακαδημίες, τιμήθηκαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα τους εξής:

-Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης Τένις: Γιάννης Σπυριδάκης

-Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης (ΕΣΠΕΚ): Κωνσταντίνος Ψαρουδάκης

-Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (ΕΚΑΣΚ): Μπάμπης Μαρκάκης

-Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Κρήτης-Ρόδου

(ΠΕΚΥΚΡ): Γεώργιος Ανδρουλάκης

ΕΠΣ Χανίων: Γιώργος Βούρβαχης

ΕΠΣ Ρεθύμνου: Γεώργιος Δασκαλομαρκάκης

ΕΠΣ Ηρακλείου: Νίκος Τζώρτζογλου

ΕΠΣ Λασιθίου: Λάμπρος Μάρης

ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης: Σωτήρης Λαβούτας  

Τοπική Επιτροπή Καράτε Κρήτης: Άγγελος Καραϊσκάκης

Ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των αθλητικών ενώσεωνγια την προσφορά τους για την εδραίωση του Κοινωνικού Αθλητισμού στο νησί, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε πως «η καινοτόμος αυτή δράση στηρίζει παιδιά άπορων οικογενειών, και εσείς με τη συμμετοχή σας, τη συνεισφορά σας, επιβεβαιώνετε τον κοινωνικό σας ρόλο αλλά κυρίως το βαθύ αίσθημα ευθύνης που εκφράζετε με τη στήριξή σας αυτή. Η Περιφέρεια Κρήτης, παρά την οικονομική κρίση, με δικούς της πόρους ενισχύει και βελτιώνει τις αθλητικές υποδομές στο νησί - ήδη ετοιμάζονται νέα γήπεδα και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες - ενώ δίνει έμφαση στις αθλητικές υποδομές στα σχολεία. Με τη στήριξη τη δική σας θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα για τον αθλητισμό στην Κρήτη, με στόχο την ώθηση των νέων μας στον αθλητισμό».

Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, «δώσαμε και δίνουμε τη δυνατότητα σε παιδιά άπορων οικογενειών ή άλλων ευπαθών ομάδων να πραγματοποιήσουν ένα από τα όνειρά τους, δηλαδή να εγγραφούν σε μια ακαδημία εκμάθησης ενός αθλήματος εντελώς δωρεάν, κάτι που αδυνατούσαν να πράξουν για λόγους οικονομικής φύσεως. Η καινοτόμος αυτή ιδέα πανελλαδικά εντάσσεται στις άμεσες ανάγκες ενίσχυσης της ελληνικής οικογένειας που σήμερα δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ. Ο Κοινωνικός Αθλητισμός είναι μια συνέχεια δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Σας ευχαριστούμε θερμά που στηρίζετε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά με οικονομικά προβλήματα να εγγραφούν δωρεάν στις ακαδημίες».

Στην εκδήλωση το "παρών" έδωσαν επίσης ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης και στελέχη της υπηρεσίας.

Σχόλια