Αθλητισμός

Πέρασε στα ημιτελικά ο Δουβαλίδης

Παρά τον υψηλό πυρετό που τον ταλαιπώρησε λίγες ώρες πριν τον αγώνα του, ο Κώστας Δουβαλίδης κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στον ημιτελικό των 110μ. εμπ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα επιστρέψει το απόγευμα της Πέμπτη  (14:05) στην Φωλιά του Πουλιού και θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη που έκανε στον σημερινό προκριματικό και τον έφεραν στην έκτη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς με 13.58.

Ο πρωταθλητής μας είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα στον ημιτελικό θα επιδιώξει να κυνηγήσει ένα χρόνο κοντά στο φετινό του 13.33, που θα του δώσει μάλιστα μια θέση ψηλά στην κατάταξη.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα εξαρχής είχε δύσκολο έργο, καθώς μετείχε σε μια "γεμάτη" σειρά με πολλούς καλούς αθλητές. Νικητής ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ντέιβιντ Όλιβερ με 13.15, που ήταν η καλύτερη επίδοση του πρώτου γύρου. Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι ο Μαρτινότ Λαγκάρτ, που με χαρακτηριστική ευκολία σημείωσε 13.35, αλλά και ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Άρις Μέριτ, που ήταν νικητής της πέμπτης σειράς με 13.25.

Δύο άκυρες εκκινήσεις έγιναν στην πρώτη και ισάριθμες στην δεύτερη προκριματική σειρά των 110 μ. εμπ. με αποτέλεσμα να μείνουν μεταξύ άλλων εκτός συνέχειας ο Αμερικανός Ρόνι Ας, που αρνούνταν να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσε επιπλέον καθυστέρηση στην διεξαγωγή του αγωνίσματος και ο Τσέχος Πετρ Σβόμποντα.

Σχόλια