Αθλητισμός

Ένα πρωτότυπο τουρνουά σκάκι στην Ασή Γωνιά

Μία έκπληξη περίμενε τους θαμώνες του κεντρικού καφενείου στο χωριό Ασή Γωνιά, όπου εννέα σκακιστές των Νέων Ηροδότου συμμετείχαν σε ένα μίνι-τουρνουά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του κ. Μελαδάκη Ανδρέα και της κ. Κάλλιας Μπερβανάκη που κατάγεται από το χωριό, διοργάνωσαν ένα σκακιστικό πρωτάθλημα. Έτσι, οι σκακιστές των Νέων Ηροδότου, κράτησαν το πηδάλιο και ταξίδεψαν τα νεαρά μέλη του συλλόγου και του χωριού στη χώρα των ασπρόμαυρων τετραγώνων.

Στους απογευματινούς αγώνες του Σαββάτου πρώτευσε ο Σταύρος Ελευθεράκης, ενώ το πρωινό της Κυριακής ο αδερφός του Παναγιώτης Ελυθεράκης.  Στις γυναίκες η Γραμματικάκη Αγγελική. Να σημειώσουμε ότι τη δεύτερη μέρα συμμετείχαν στους αγώνες και δύο ντόπιοι που δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία. Οι απογευματινοί αγώνες έγιναν σ' ένα μικτό όμιλο 9 ατόμων με 10' χρόνο για κάθε παίκτη, ενώ οι πρωινοί σε 2 ομίλους, εξ αιτίας της προσθήκης των νέων  παικτών. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω κίνηση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι έσπευσαν να μυηθούν στα μυστικά της σκακιέρας.

Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες που συνδύασαν ένα ανέμελο σαββατοκύριακο με σκάκι και θάλασσα, ευχαρίστησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο για τα "γευστικότατα αναμνηστικά"  με ντόπια προϊόντα  που πρόσφερε σε όλους, τον οικοδεσπότη του χώρου των αγώνων κ. Γλεντζάκη Γιάννη, για όλα τα κεράσματα στη διάρκεια των αγώνων, τον Γ.Γ. του συλλόγου κ. Ανδρέα  Μελαδάκη για την παρουσία  του ίδιου προσωπικά εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο στην οικεία του Νίκου Μπερβανάκη στο δείπνο. Η επιτυχία της διοργάνωσης αναμένεται να φέρει και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις στο χωριό, ενώ όλοι ευχαρίστησαν την κ. Κάλλια Μπερβανάκη για την πρωτοβουλία της.

Σχόλια