Αθλητισμός

Ο Κριστιάνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η Πορτογαλία είναι μια από τις 16 εθνικές ομάδες, που θα συμμετάσχουν στο αγώνισμα του αντρικού ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντετζανέιρο. Μέχρι την έναρξη της Ολυμπιάδας έχουμε ακόμα περίπου έναν χρόνο κι ένα μήνα, αλλά μερικές πρώτες ιδέες ήδη υπάρχουν.

Ως γνωστόν, στις Ολυμπιάδες δε συμμετέχουν οι αντρικές εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, αλλά οι ομάδες Κ-23, στις οποίες δίνεται η δυνατότητα να προστεθούν τρεις παίχτες άνω αυτής της ηλικίας. Έτσι, ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου παραδέχτηκε ότι είναι πιθανό ένας από τους τρεις αυτούς ποδοσφαιριστές, να είναι ο 30χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο. «Ο Ρονάλντο είναι μια από τις τωρινές μας επιλογές, αλλά δεν το έχουμε σκεφτεί πάρα πολύ ακόμα».

Φυσικά, αν η Πορτογαλία πάρει την απόφαση να καλέσει στην αποστολή της Ολυμπιακής της ομάδας τον Ρονάλντο, δεν είναι σίγουρο ότι εκείνος θα πάει. Ως το μεγαλύτερο εμπόδιο φαντάζει η Ρεάλ Μαδρίτης, διότι σε τέτοια περίπτωση ο Πορτογάλος σταρ θα χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα ρισκάρει ίσως κάποιον τραυματισμό και το κυριότερο, θα απουσιάσει από τις καλοκαιρινές τουρνέ των Μερένχες, με αποτέλεσμα να απολέσουν πολλά έσοδα.

Όσον αφορά τον ίδιο τον παίχτη, από τη μια υπάρχει το γεγονός ότι πριν από την Ολυμπιάδα υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία, οπότε αν πάει και στη Βραζιλία δε θα κάνει σχεδόν καθόλου διακοπές. Από την άλλη, οι διακρίσεις με την εθνική του ομάδα λείπουν από την τροπαιοθήκη του κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο δε θα ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο.

Σχόλια