Αθλητισμός

Περιορισμός για τρεις παίκτες για το Ολυμπιακός- Βέροια

Ο περιοριστικός όρος της ποινής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε από τον εισαγγελέα σε συνεννόηση με τον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, σε τρεις ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τους Κώστα Μπάρμπα, Ηλία Ιωάννου και Δημήτρη Αμαραντίδη (ο τελευταίος δεν είχε μαζί του δικηγόρο), που απολογήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Ευελπίδων για την υπόθεση του περιβόητου αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βέροια (3-0).

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο τότε προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μαζί με τους ποδοσφαιριστές Νίκο Γεωργέα και Αλέξη Καλογέρη, κατέθεσαν πως ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Λαναρής, είπε στους παίκτες να χάσουν 3-0 από τους «ερυθρολεύκους» στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, όπως και τελικά συνέβη.

Αιχμές από το δικηγόρο οτυ Μπάρμπα

Εν τω μεταξύ σαφείς αιχμές για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια (3-0) άφησε ο δικηγόρος του Κώστα Μπάρμπα, Ζαχαρίας Κεσσές, μετά την απολογία του πελάτη του στον ανακριτή διαφθοράς και την επιβολή του περιοριστικού όρου εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε.

«Δώσαμε εξηγήσεις σε ό,τι μας ζήτησε ο ανακριτής, απαντήσαμε σε ό,τι ερωτηθήκαμε. Ο πελάτης μου δεν έχει τίποτα να κρύψει κι ό,τι είχαμε να εισφέρουμε σε αυτή τη διαδικασία το έχουμε εισφέρει. Πιστεύουμε στο έργο του ανακριτή, που είναι ούτως ή άλλως δύσκολο», τόνισε, ενώ για τον περιοριστικό όρο είπε: «Είναι μια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να του επιβληθεί και δεν μας απασχολεί».

Τέλος, ανέφερε με νόημα: «Ο πελάτης μου είχε υψηλή απόδοση σε εκείνο τον αγώνα. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις δυόμισι χρόνια μετά. Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να απαντηθούν για να δούμε τι ειπώθηκε, από ποιους και σε ποιους. Ο πελάτης μου έκανε ό,τι μπορούσε για να έχει καλή απόδοση. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν άλλους και υπάρχει μια αντιπαράθεση που είναι σε άλλο επίπεδο».

Σχόλια