Αθλητισμός

Πλατινί: "Ποτέ ξανά τραγωδία σαν το Χέιζελ"

Στην 30η επέτειο από την τραγωδία του Χέιζελ, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αποτίνει φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τότε τη ζωή τους και τονίζει πως θα κάνει ό,τι περνάει για να μην συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Η δήλωση του Γάλλου παράγοντα, ο οποίος τότε είχε αγωνιστεί και είχε σκοράρει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στη Λίβερπουλ.

Πριν από τριάντα χρόνια έπαιξα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Στάδιο Χέιζελ στις Βρυξέλλες. Και συνεχίζω να παίζω σε αυτό τον τελικό. Δεν μου έχει αφήσει αυτό το γεγονός, όπως και όλους εκείνους που βρέθηκαν σε εκείνο το μέρες, και έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο. Όλα άλλαξαν σε λίγα λεπτά.

Τριάντα χρόνια αργότερα, είμαι πρόεδρος της UEFA, ενός οργανισμού που διοργάνωσε αυτό το παιχνίδι και εγώ εργάζομαι καθημερινά με όλους τους συνεργάτες και τους φίλους μου για τις εθνικές ενώσεις, τα προβλήματα και τους συλλόγους για να μην συμβεί υπάρξει ξανά μια τέτοια τρομακτική βραδιά. Έχουμε ήδη εργαστεί ακατάπαυστα τα τελευταία 30 χρόνια για να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους σε όλη την Ευρώπη.

Στην 30η επέτειο από εκείνη την μοιραία νύχτα, οι σκέψεις μου είναι με τους 39 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, και φυσικά με τους φίλους και τις οικογένειές τους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εκφράσω τη βαθύτατη συμπάθειά μου και να επαναλάβω ότι θα κάνω ό, τι μπορώ για να αποτραπεί μια τέτοια τραγωδία να συμβεί ξανά στο μέλλον.

Σχόλια