Αθλητισμός

Ο τίτλος κρίνεται στον πέμπτο τελικό

Η «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 πόλο γυναικών είναι φέτος συναρπαστική, αφού η Βουλιαγμένη νίκησε τον Ολυμπιακό 8-5 στον τέταρτο τελικό και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2. Πλέον όλα θα κριθούν το ερχόμενο Σάββατο στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στον Πειραιά, όπου και θα στεφθεί η φετινή πρωταθλήτρια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δυνατές μονομαχίες επεφύλαξε ολόκληρο το παιχνίδι για τους φίλους των δύο ομάδων, που συνυπήρξαν αρμονικά στις εξέδρες του κολυμβητηρίου του Λαιμού, με τον Ολυμπιακό αρχικά να έχει ισχνό προβάδισμα (3-2). Ο ΝΟ Βουλιαγμένης στη συνέχεια βελτιώθηκε αισθητά, σε επίθεση και άμυνα και με τις Ιωάννα Χυδηριώτη και Χριστίνα Τσουκαλά να βρίσκονται σε πολύ καλή ημέρα, έχτισε μια διαφορά (ακόμη και 7-3 στο τέταρτο οκτάλεπτο), με τις «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη να είναι άστοχες, να μη βρίσκουν επιθετικές λύσεις, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η για μία ακόμα φορά εκπληκτική τερματοφυλάκας του ΝΟΒ, Έλενα Κούβδου.

Το τελικό 8-5 επιβεβαίωσε πώς η φετινή σειρά των τελικών, είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, η έφορος του Ολυμπιακού Αλεξάνδρα Καλογερά, για έντονη διαμαρτυρία.

Οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 2-0, 3-2

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 3, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Μπιανκόνι 2, Ε.Πλευρίτου 1, Ασημάκη 1, Μ.Πλευρίτου 1.

Σχόλια