default-image

Eυρωλίγκα: Η κορυφή χωράει μόνο έναν!

Μπάσκετ
Eυρωλίγκα: Η κορυφή χωράει μόνο έναν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ώρα που η σεζόν για το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα κορυφωθεί έφτασε. Στις 22:00 το βράδυ θα δοθεί το πρώτο τζάμπολ για τον τελικό του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης που φιλοδοξούν να φτάσουν στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

«Ερυθρόλευκοι» και Μαδριλένοι απέκλεισαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αντίστοιχα στους ημιτελικούς του Final-4 και τώρα ήρθε η ώρα να… σκοτωθούν για την κούπα. Θα φτάσει η Ρεάλ στο πολυπόθητο ένατο μετά από 20 χρόνια - έναντι στον ίδιο αντίπαλο - ή θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει το τέταρτο τρόπαιό του, πρώτο μετά το 2013; Η απάντηση θα δοθεί στο παρκέ της «Barclaycard Center» όπου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

Η… παράδοση είναι μοιρασμένη αναφορικά με τις συναντήσεις των δυο σε τελικούς, με τη Ρεάλ να επικρατεί σε αυτόν του 1995 και τον Ολυμπιακό σε αυτόν του 2013. Συνολικά στη σεζόν, στην Ευρωλίγκα, το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι 23-6 ενώ του Ολυμπιακού είναι 22-7. Οι Μαδριλένοι υπερέχουν στα στατιστικά σε ό,τι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, την ώρα που οι Πειραιώτες παρουσιάζονται καλύτεροι στο αμυντικό κομμάτι.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως μεγάλο αβαντάζ για τη Ρεάλ θα είναι η έδρα, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μόνος του. Περισσότεροι από 2000 θα είναι οι οπαδοί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου που θα ταξιδέψουν στην ισπανική πρωτεύουσα για το παιχνίδι!

Όσο για τα… ομαδικά και ατομικά ρεκόρ που διεκδικούν οι ομάδες, όπως αναφέραμε η «Βασίλισσα» ψάχνει το πρώτο ευρωπαϊκό μετά από 20 χρόνια και ένατο συνολικά, ενώ ο Ολυμπιακός πάει για το τρίτο σε τέσσερα χρόνια και τέταρτο συνολικά. Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στην πλειοψηφία τους διεκδικούν την πρώτη τους Ευρωλίγκα, σε αντίθεση με τους περισσότερους του Ολυμπιακού που πάνε για δεύτερο και τρίτο τρόπαιο. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης, πάει για το τέταρτο έχοντας δυο με τη νυν ομάδα του κι ένα με τον Παναθηναϊκό.

Σε κάθε περίπτωση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής αν δεν υπάρξει παράταση, θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News