default-image

Με ανατροπή νίκη του Κόροιβου

Μπάσκετ
Με ανατροπή νίκη του Κόροιβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σ' ένα αδιάφορο ματς, ο  Κόροιβος επικράτησε με 83-76 της ΑΕΝΚ μέσα στην Κηφισιά για την 25η αγωνιστική της Α1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλούς ρυθμούς και τόνους με τις δυο ομάδες, στα πρώτα πεντέμισι λεπτά να έχουν βάλει μόλις 8 πόντους. Από το 5? και μετά η ομάδα της Κηφισιάς βρήκε τα πατήματα της και κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 21-13.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο δεκάλεπτο με την Κηφισιά να κρατά σταθερά το προβάδισμα, όμως καμία από τις δυο ομάδες δεν είχαν τον ρυθμό που έπρεπε. Ο μόνος που κατάφερε να ξεχωρίσει στα πρώτα 20 λεπτά, ήταν ο Ντέιβις της ομάδας των βορείων προαστίων, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή είχε πετύχει 9 πόντους.

Στην επανάληψη ο Κόροιβος μπήκε λίγο πιο δυνατά στα πρώτα τεσσεράμισι λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους 6? (43-37). Έκτοτε, η Κηφισιά ξανανέβασε την διαφορά στους 9, κρατώντας την σε σταθερά επίπεδα για αρκετή ώρα, δίχως όμως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Προς τα τέλη της τρίτης περιόδου ο Κόροιβος επέστρεψε στο παιχνίδι, από το -11, στο -3 (55-53) με επικεφαλής τον Ματζέτ, ο οποίος, μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, πέτυχε 11 πόντους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Κηφισιά, ξαναέφτασε την διαφορά στους 5 (58-53), όμως, χάρη στο τρίποντο του Βασίλιεβιτς στο 32? και το λέι απ του Ματζέτ, η διαφορά έφτασε στο καλάθι 59-57 με το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι από το πουθενά. Η ομάδα της Αμαλιάδας όχι μόνο επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να προσπεράσει κιόλας δυο φορές, λίγο μετά την ολοκλήρωση του 35ου λεπτού κάνοντας αρχικά το 60-59, αλλά και στην συνέχεια ξαναπήρε το προβάδισμα, κάνοντας το 62-61. Ένα λεπτό πριν το τέλος η διαφορά για τον Κόροιβο είχε φτάσει ακόμα και στο +6 και εν τέλει κατάφερε να πάρει την νίκη με 83-76.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News