Αθλητισμός

Διαλυνάς: «Θέλουμε να διαλυθεί η εταιρεία»

Ο πρόεδρος μετόχων του ΟΦΗ Νίκος Διαλυνάς μίλησε στο Sport 24, με αφορμή την επιστολή που έστειλαν στην Διοικούσα Επιτροπή, ζητώντας την παραίτηση του Νίκου Μαχλά από την προεδρία, αλλά και όλου του διοικητικού συμβουλίου.

Για το πώς σκοπεύουν να κινηθούν οι μέτοχοι της κρητικής ομάδας, δήλωσε: «Στείλαμε μια επιστολή στον πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής. Τους ζητάμε να κάνουν έναρξη κάποιων διαδικασιών και ευελπιστούμε να έχουν ξεκινήσει ήδη κάποια πράγματα. Ως μέτοχοι επιθυμούμε την εκκαθάριση της εταιρείας.

Να πάει δηλαδή η εταιρεία για διάλυση. Θέλουμε να μην υπάρχει η εταιρεία. Η ποδοσφαιρική ομάδα να ενταχθεί σον Α.Σ. και από εκεί και πέρα να αγωνιστεί σε όποια κατηγορία προβλέπει η νομοθεσία. Αν αγωνιστούμε στην Τρίτη εθνική, θα είναι ευχής έργο. Είμαστε αντίθετοι σε όσα ακούγονται για εξαγορά, ότι δηλαδή θα έρθει κάποια άλλη ομάδα με το Α.Φ.Μ. της.

Εμάς δεν μας πειράζει να πάμε ακόμη και στο τοπικό. Τα δικά μας λάθη μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Δεν μας φταίει ούτε η ΕΠΟ, ούτε η Σουπερλίγκα. Εμείς δεν απαλλάξαμε ούτε το Δ.Σ. από τις ευθύνες του, διότι σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάτι δεν πήγαινε οικονομικοδιοικητικά.»

Για το ποσό στο οποίο υπολογίζουν ότι ανέρχεται το χρέος της εταιρείας, τόνισε: «Κάναμε αποτύπωση του χρέους τον Δεκέμβριο, όταν υπήρξε ενδιαφέρον από ιταλική πλευρά, για να δούμε τι χρωστούσαμε τότε. Ο ορκωτός λογιστής έβγαλε ότι το χρέος είναι στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν όμως μια απλή αποτύπωση του χρέους. Θα μπορούσε αυτά να είναι περισσότερα. Κατά την ΠΑΕ ίσως είναι λιγότερα, επειδή κάποια ποσά ίσως να είναι ανενεργά, όπως για να σας εξηγήσω 1.800.000 που εισπράχθηκαν από τις μετοχές κατά την μεταβίβαση από Βατσινά σε Κουράκη προς μεταπώληση μετοχών. Αυτό το ποσό φαίνεται ότι οι μέτοχοι το έβαλαν στην εταιρεία, αλλά αφού δεν πήραν ποτέ μετοχές φαίνεται λογιστικά ότι η εταιρεία το οφείλει στους μετόχους, κάτι βέβαια που δεν ισχύει.

Οι μέτοχοι δεν τα έδωσαν για να τα πάρουν πίσω. Ως σύλλογος μετόχων καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά. Αν θέλουμε τώρα να δούμε τι φταίει και να πάμε παλιότερα, από το 2006 που είναι μια χρονιά ορόσημο καθώς τότε άρχισαν να διογκώνονται τα όποια χρέη, πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος.

Αυτό κοστίζει και εμείς δεν διαθέτουμε τα χρήματα και είναι χρονοβόρο. Αν όμως το διατάξει ο Εισαγγελέας, τότε βεβαίως θα γίνει και θα μάθουμε. Θέλουμε να μάθουμε τι έχει γίνει από το 2006 και μετά, απαιτούνται όμως πάρα πολλά χρήματα και δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε. Θα σας πω ενδεικτικά ότι για μια απλή αποτύπωση ενός έτους μας ζήτησαν 5.000 ευρώ. Φανταστείτε πόσα θα μας ζητήσουν για διαχειριστικό έλεγχος οκταετίας.»

Σχόλια