default-image

Οριστικά διακοπή στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Οριστικά διακοπή στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εισβολή των φιλάθλων της ΑΕΚ στο γήπεδο, η ρίψη αντικειμένων και ο τραυματισμών αστυνομικών είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Όλα ξεκίνησαν μετά το γκολ του Χάρα που ουσιαστικά χάριζε την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Μερίδα φιλάθλων της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά κατά των παικτών του Ολυμπιακού με τους σεκιούριτι και τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους σταματήσουν.

Την ίδια ώρα βροχή έπεφταν τα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, όπως και φωτοβολίδες. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί η ομάδα του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια και περίπου μισή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από τη Football League και όχι μόνο...

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το τρακ που εμφάνισε η ΑΕΚ. Η αναγκαστική αλλαγή του Ντουρμάζ ωστόσο του χάλασε γρήγορα το σχέδιο. Έτσι, η «Ένωση» βρήκε το χρόνο να προσαρμοστεί στην ατμοσφαιρα. Και τον τρόπο να ισορροπήσει σταδιακά το ματς.

Διότι -ευτυχώς για 'κεινη- στο νευρικό διάστημα που μεσολάβησε ο Γιόχανσον ήταν αλάνθαστος. Την κουβάλησε στην πλάτη του -όσο ο Μάνταλος και τα υπόλοιπα κιτρινόμαυρα ατού- έψαχναν τα πατήματά τους. Και της επέτρεψε, αφενός ν' απομακρύνει ψυχραιμότερα τους κινδύνους, αφετέρου να δημιουργήσει εκείνη τον μεγαλύτερο. Γιατί ενώ ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει μόνο ένα κακό σουτ του Μανιάτη, το «αχ» που ακούστηκε σε αδράνεια του Αραβίδη -μόνος απέναντι στον Ρομπέρτο- ακούστηκε μέχρι τη Φιλαδέλφεια.

Αυτό δεν άλλαζε, βέβαια, ότι ο Ολυμπιακός κρατούσε την μπάλα και τον έλεγχο του αγώνα στα πόδια του. Εκείνο του Μανιάτη όμως (σ' ένα μαρκάρισμα που έκανε στον Πλατέλλα) τον πρόδωσε. Και ανάγκασε τον Περέιρα να σπαταλήσει νωρίς και μια δεύτερη αλλαγή. Τι να πει και ο Δέλλας όμως... Που είδε τον Μάνταλο να σπαταλά ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν ο Ρομπέρτο τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Ή την μπάλα, λίγο αργότερα, να μην κάνει το χατίρι στον παίκτη του και να φεύγει λίγο έξω.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έμενε όρθιος. Ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης. Και με τη γνώση ότι ένα μονάχα γκολ θα του ήταν αρκετό για να κάνει την «κηδεία». Αυτή που τελικά έκανε! Γιατί ο Ντοσεβί κατάφερε -σε επτά μέτρα τέρμα- να σημέψει το δοκάρι. Οι αμυντικοί της ΑΕΚ πρόλαβαν να διορθώσουν την έξοδο Μεσολογγίου του Ανέστη (σε κεφαλιά του Κασάμι). Κανείς όμως δεν πρόλαβε τον Χάρα, πριν... προτάξει τα στήθη του για τον Ολυμπιακό και πετύχει μ' αυτά το γκολ που σήμανε το μίνι «ντου» και τη διακοπή του αγώνα.

ΑΕΚ (Δέλλας) : Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67 Ντακόλ), Πλατέλλας (87΄Ντούνης), Μπαρμπόζα, Αραβίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (64΄Φορτούνης) , Μανιάτης (52 Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News