Αθλητισμός

Ενθουσιασμένες Χαλκιαδάκη-Μηλάκη από το καμπ στην Ελβετία

Μία σπουδαία εμπειρία ζουν οι αθλήτριες του «Τάλως» Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), οι οποίες από τις 2 Μαρτίου μετέχουν στο παγκόσμιο προπονητικό καμπ ποδηλασίας πίστας (2015 WCC Para - Cycling Camp Training) Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο φιλοξενείται στο Εγκλ της Ελβετίας.

Οι δύο Ηρακλειώτισσες αθλήτριες του τάντεμ δουλεύουν μέσα σε απολύτως επαγγελματικά πλαίσια και σε αυστηρό πρόγραμμα, κάτι που τις βοηθά πολύ, όπως επισημαίνουν και οι ίδιες.

«Οι ρυθμοί του προπονητικού καμπ είναι πολύ γρήγοροι και πολλές φορές εξαντλητικοί», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και προσθέτει: «Η μία προπόνηση είναι κοντά στην άλλη. Ακόμη και ο χρόνος του φαγητού είναι συγκεκριμένος και περιορισμένος. Χρειάζεται να είμαστε πάντα νωρίτερα στο χώρο προπόνησης ώστε να ετοιμάσουμε τα ποδήλατά μας. Όλα γίνονται πάνω σε συγκεκριμένους χρόνους και με συγκεκριμένο τρόπο».

Στο καμπ συμμετέχει η ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας, με το δίδυμο του «Τάλως» να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν, κάτι που αποδεικνύεται κι από την προσωπική πρόσκληση που έλαβαν από την UCI. «Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε τεχνικά. Να μάθουμε μικρά μυστικά που όμως είναι χρήσιμα για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Συνεχώς ρωτάμε πράγματα, τόσο για εμάς όσο και την αεροδυναμική του ποδηλάτου, ώστε να τους παρακινούμε να μας διορθώνουν όπου χρειάζεται. Το ποδήλατο που έχουμε μας είπαν ότι είναι μεγάλο για το ύψος μας και προσπαθούν να μας κάνουν διορθώσεις ώστε η προπόνησή μας να είναι πιο δυνατή και ουσιώδης. Να βγαίνει όσο καλύτερα γίνεται. Το καλό είναι ότι έχουμε δουλέψει πολύ πριν έρθουμε εδώ και τώρα μπορούμε να αντέξουμε στους γρήγορους ρυθμούς. Είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε μαζί με τον προπονητή Γιώργο Βαρβεράκη», τόνισε η Χαλκιαδάκη.

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Νιώθουμε ενθουσιασμένες που βρισκόμαστε εδώ και ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση πάνω στο άθλημα που υπηρετούμε εδώ και μερικά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Για την παρουσία μας σε αυτό το προπονητικό καμπ χρωστάμε πολλά στον Γιώργο Βαρβεράκη, την ομοσπονδία μας αλλά και σε ανθρώπους που στέκονται δίπλα μας, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».

Να θυμίσουμε ότι το ελληνικό γυναικείο tandem βρίσκεται στην Ελβετία με τα φτερά της AEGEAN, η οποία έχει αναλάβει τη χορηγική ενίσχυση των δύο κοριτσιών (εισιτήρια, μεταφορά εξοπλισμού).

Σχόλια