Αθλητισμός

Φωτάκης: "Απόφαση οργής και σκανδαλώδης"

Την αγανάκτηση και την οργή του εξέφρασε ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μανόλης Φωτάκης στην αθλητική εκπομπή του «Ράδιο 9.84» για την μη έκδοση των δελτίων.

Μίλησε για απόφαση σκάνδαλο από το διαιτητικό δικαστήριο εφέσεων της ΕΠΟ, τονίζοντας ότι είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τη στιγμή που η πλειοψηφία των ελληνικών ομάδων έχει οφειλές σε παλιούς παίκτες.

Αρχικά υπογράμμισε: «Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι η απόφαση θα ήταν αρνητική αφού είδα όλα όσα αντιμετωπίσαμε στην εκδίκαση της υπόθεσης. Είδαμε τους ισχυρισμούς των μελών της Επιτροπής και όπως μου είπε ο πρόεδρος που είναι ένας καλός δικηγόρος και που έχει καλό όνομα, ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις και εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να πάμε διακανονισμούς για τις παλιές οφειλές. Του εξηγήσαμε ότι δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα, πέραν του Ολυμπιακού, πιθανότατα, που δεν οφείλει σε πρώην ποδοσφαιριστές. Ο ισχυρισμός μας είναι ότι εφόσον υπάρχουν ενημερότητες και υπεύθυνη δήλωση της ΠΑΕ, τότε η ΕΙΜ δεσμεύεται να εκδώσει τα δελτία. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα σκάνδαλο γιατί είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει η ίδια πρακτική από συστάσεως του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που βάσει των παραπάνω οφείλουν να εκδώσουν δελτία. Εγώ έμαθα από πρώην ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ότι γίνονται κρούσεις για να γίνουν διακανονισμοί. Τους θέλει για την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων. Εξήγησα στην Επιτροπή ότι είναι διαφορετικά η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων και η επιτροπή για την έκδοση των δελτίων. Προσκόμισα δύο αποφάσεις και του εξήγησα το αιτιολογικό ότι δεν γίνεται η υπεύθυνη δήλωση να αναφέρεται σε πρώην ποδοσφαιριστές αφού για εκείνους τα εξετάζει η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων. Όμως κατάλαβα ότι δεν είναι τυχαία η μετανάστευση εγγράφων από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων προς την ΕΙΜ. Δεν είχαν πάει έγγραφα που αφορούν Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Πανθρακικό αλλά μόνο για τον ΟΦΗ».

Για το σκεπτικό της απόφασης τόνισε: «Για την υπόθεση του Πέσιτς τους εξήγησα ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε. Ακόμα και εκείνη η υπόθεση είναι σκανδαλώδης. Δεν μπορεί ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο να τιμωρηθεί δύο φορές για την ίδια πράξη. Σου αφαιρεί 6 βαθμούς και στην συνέχεια δεν σου εκδίδει τα δελτία. 30 χρόνια μαχόμενος δικηγόρος, δεν έχω δει ξανά τέτοιο σκεπτικό».

Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ομάδες: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι θα δώσουμε την μάχη. Με λυπεί ότι δεν μας αφήνουν ούτε αγωνιστικά. Είδατε χθες την συμπεριφορά του διαιτητή στο να μην δώσει ένα καταφανέστατο πέναλτι. Για να δείτε την διάσταση του θέματος, ο Πανθρακικός έβαλε θέμα στην τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ ότι ο επόμενος αγώνας είναι εναντίον εκείνου και όχι με την Ξάνθη. Ο Πανθρακικός προσέφυγε στην Εφέσεων κατά της απόφασης της Σούπερ Λιγκ ζητώντας να παίξει ο ΟΦΗ χωρίς κόσμο στο μεταξύ τους παιχνίδι. Συζήτησα το θέμα με συνάδελφο που είναι στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και μου είπε ότι έχουμε δίκια 1.000%».

Για τις οφειλές σε πρώην παίκτες: «Ο κύριος Ανδρόνικος μου είπε ότι έχει τέσσερις καταγγελίες εις βάρος του ΟΦΗ. Ποιος έκανε αυτές τις καταγγελίες; Μαθαίνω ότι ο κύριος Δημητρίου έχει καταγγελίες και για άλλες ΠΑΕ. Γιατί δεν τις δίνει και εκείνες; Αμέσως, αμέσως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει οφειλές. Γιατί τους εκδίδει τα δελτία;».

Τα περιθώρια αντίδρασης από την πλευρά του ΟΦΗ: «Αυτό θα το αποφασίσει το Δ.Σ. της ΠΑΕ για το πως θα πορευτεί στην συνέχεια. Μπορούν να γίνουν ακόμα νομικοί χειρισμοί σε αυτό το επίπεδο αλλά ο ΟΦΗ έχει στοχοποιηθεί. Αυτήν την στιγμή είναι σαν να χτυπάς το χέρι σου σε ένα μαχαίρι. Η Επιτροπή είχε μπει σε ένα γαϊτανάκι να μου ζητάει έγγραφα για οφειλές πρώην ποδοσφαιριστών. Αυτά είναι θέματα που τα εξετάζουν άλλες επιτροπές. Επειδή έχω δώσει το παρόν σε τέτοιες διαδικασίες, ο Δημητρίου ανοίγει τον φάκελο και εξετάζει τις καταγγελίες για όλες τις ΠΑΕ. Δεν είναι μόνο ο ΟΦΗ. Τα ξέρω και τα έχω ζήσει».

Σχόλια