Αθλητισμός

"Όπλο μας η ενότητα"

Ο εφετινός ΟΦΗ έχει ζήσει πραγματικά τα… πάντα. Μια σεζόν που ξεκίνησε με άλλα δεδομένα και διαφορετικά φτάνει ήδη στην τελική ευθεία. Οι εναλλαγές συναισθημάτων για τους ποδοσφαιριστές τεράστιες, που μόνο σε νορμάλ καταστάσεις δεν παραπέμπουν.

Ανδρέας Λαμπρόπουλος και Βασίλης Κουτσιανικούλης μίλησαν την Δευτέρα στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της ΚΡΗΤΗ TV για όλη την προσπάθεια που γίνεται και τον ρόλο… κλειδί του Νίκου Αναστόπουλο.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι το οικονομικό έχει μείνει… εκτός και αυτό που σκέφτονται όλοι είναι η αγωνιστική προσπάθεια. Σχολίασαν τον «πόλεμο» που δέχεται ο ΟΦΗ ακούγοντας πρώτα την τηλεφωνική παρέμβαση του έμπειρου παράγοντα, Βίκτωρα Μητρόπουλου, ενώ έστειλαν «μήνυμα» ενότητας.

«Δε φοβόμαστε τίποτα αν μας επιστραφούν οι βαθμοί», υπογράμμισαν αμφότεροι, ζήτησαν από τον κόσμο να στηρίζει την ομάδα με την ίδια θέρμη.

Αναλυτικά τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

Για την απόφαση να παραμείνουν στην ομάδα:

Λαμπρόπουλος: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Όσοι έχουμε μείνει δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, καθώς παραμείναμε γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα. Μείναμε να βοηθήσουμε την ομάδα και να την σώσουμε αγωνιστικά».

Κουτσιανικούλης: «Ξέραμε ότι η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Όσοι αποφασίσουμε να μείνουμε το ξέραμε αυτό. Είπαμε όλα τα παιδιά να παλέψουμε για το σύλλογο, για την ομάδα και για τον κόσμο που είναι στο γήπεδο κάθε Κυριακή. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για τις διαφοροποιήσεις με την άφιξη Αναστόπουλου:

Λαμπρόπουλος: «Στην αρχή η κατάσταση ήταν περίεργη. Πολλοί ξένοι παίκτες, ξένος προπονητής, δεν υπήρχε η ίδια εμπιστοσύνη. Αυτό είναι θέμα προπονητή να πάρει το 100% από τους παίκτες. Ο κ. Αναστόπουλος έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να το καταφέρνει. Δείχνει εμπιστοσύνη και έτσι δεν υπάρχει ανασφάλεια στον ποδοσφαιριστή. Του στιλ, είμαι εγώ εδώ για σας, κάτι που μας δίνει ελευθερία κινήσεων. Χαιρόμαστε περισσότερο το ποδόσφαιρο, τόσο στους αγώνες, αλλά και τις προπονήσεις».

Κουτσιανικούλης: «Όλο το προηγούμενο διάστημα συζητούσαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Περιμέναμε μέρα με τη μέρα, χωρίς να ξέρουμε τι θα συμβεί. Ο προπονητής βγάζει τον καλύτερο μας εαυτό, όπως συνέβη και πριν από τρία χρόνια. Ο προπονητής είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια, αλλά και για τους βαθμούς που έχουν αφαιρεθεί. Προσωπικά έμεινα 100% για τον κ. Αναστόπουλο, αφήνουμε όλα τα προβλήματα έξω και κοιτάμε το ποδόσφαιρο».

Για τη συνέχεια και τον πόλεμο που δέχεται ο ΟΦΗ:

Λαμπρόπουλος: «Δεν έχω κανένα φόβο, ότι αν πάρουμε πίσω τους βαθμούς, υπάρχει περίπτωση να μη σωθεί η κατηγορία. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε, θα το κάνουμε. Είναι πολύ άδικο για μας, να μας παίρνουν τους βαθμούς που έχουμε κερδίσει στο γήπεδο. Ξυπνάμε ένα πρωί και βλέπουμε -4, -6 κτλ. Ακούμε πάρα πολλά. Γιατί ο Άρης να παίζει ένα χρόνο έτσι και εμείς να είμαστε το πρόβλημα. Άδικο να χάνονται οι βαθμοί στα… γραφεία».

Κουτσιανικούλης: «Αν πάρουμε πίσω τους βαθμούς, μπαίνουμε στο κόλπο της παραμονής. Μπορεί να είναι δύσκολη η συνέχεια, αν όμως λυθούν κάποια πράγματα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Τα λόγια είναι περιττά για όσα ακούσαμε. Μοιάζει σαν να είναι… οργανωμένο έγκλημα. Ξύπνησαν μια μέρα και χρωστούσε μόνο ο ΟΦΗ. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στους ποδοσφαιριστές».

Πως έβγαλαν από το μυαλό το οικονομικό και το «μήνυμα» στον κόσμο:

Λαμπρόπουλος: «Ο οικονομικός παράγοντας έχει φύγει εντελώς από το μυαλό μας, πέρα από κάποιες βασικές ανάγκες. Δεν μείναμε για τα χρήματα. Υπάρχει ειλικρίνεια από τη διοίκηση, καθώς δεν μας έχουν υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Ξέρουμε την κατάσταση, δεν υποσχέθηκαν άλλα και να γίνονται άλλα. Θέλω να πω στον κόσμο να συνεχίζει να μας στηρίζει. Είμαστε εδώ. Κάνουμε τα πάντα για αυτούς και αυτοί για μας. Στόχος όλων είναι να προχωρήσει η ομάδα και να βρει το δρόμο της».

Κουτσιανικούλης: «Το οικονομικό το έχουμε αφήσει εκτός. Μας απασχολεί μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και είναι πολύ ευχάριστο ότι υπάρχει χημεία. Ευχαριστούμε τον κόσμο της ομάδας που είναι συνεχώς δίπλα μας και βλέπουμε και εμείς, ότι του αρέσει η προσπάθεια που γίνεται».

Σχόλια